Érdekes tudnivalók Japánról

Japán a világ harmadik legnagyobb gazdasági hatalmak egyike közé tartozik, Kína és az Amerikai Egyesült Államok mellett. Japán egy szigetország Kelet-Ázsiában, amelyet északon az Ohotszki-tenger, keleten a Csendes-óceán, délen a Kelet-kínai-tenger, nyugaton pedig a Japán-tenger határol.

[wp_ad_camp_1]

Összeset több mint hatezer szigete van, amelyek közül a legnagyobbak a Hokkaidó, Honsú, Sikoki és Kjúsú. Japán fővárosa Tokió, és a világ legnépesebb várostömörülése is egyben. Becslések szerint a népesség 127,1 millió főt számlál. Tokió mellett még tizenegy nagyváros található Japánban. Japánban a kormány és az ipar szoros együttműködése, valamint az erős munkamorál és a technológia fejlettségi szintje nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az ország a világ egyik legnagyobb gazdaságává válhasson. A Japánban élő kisebbségek közül a koreaiak, kínaiak, filippínók, peruiak és brazilok vannak a legnagyobb számban.

Japán

Japán

A japán emberek közül a legtöbben nem hisznek egy egységes vallásban és leginkább a fiatalok azok, akik mellőzik a vallást és ennek az oka, hogy a tudomány magas szintű fejlődése miatt, sokan úgy gondolják, hogy mindenre van tudományos magyarázat. Itt az egyik legmagasabb a várható élettartam a nőknél és a férfiaknál. Az ország körülbelül hetvenöt százaléka erdős és hegyes terület, amely nem alkalmas az ipari és mezőgazdasági használatra. Gyakoriak a földrengések, az esőzések miatti földcsuszamlások, talaj gyenge és az időjárás szélsőséges. A japán oktatásügyi rendszer kiváló és rendkívül versenyképes. A felmérések alapján, a középiskolát elvégzők közül majdnem mindenki egyetemre vagy főiskolára megy. Ha tehetjük mindenképp látogassunk el ebbe a gyönyörű, országba, ahol rengeteg a látnivaló és ahol számtalan élménnyel gazdagodhatunk.