Érdekességek a terhességről

Elmondható, hogy egy nő életében a legszebb kilenc hónap az, amikor egy kis élet növekszik a pocakjában, és a magzatnak minden mozdulatát érzi. Minden szervezet másképp reagál a terhesség okozta megpróbáltatásokra, azonban a csecsemő megszületése garantált, hogy kárpótol minden fájdalmat, szenvedést.

Összegyűjtöttünk néhány olyan érdekességet a várandóssággal kapcsolatban, amelyekről igen kevesen hallottak. Lina Medina három éves korától kezdve menstruált, ezért 1939-ben, öt évesen gyermeke született. Ő a történelem során a legfiatalabb édesanya. A felmérések során kiderült, hogy Anna Swan Bates-nek volt a legnehezebb szülése, hiszen 2,43 méter magas volt, és a megszületett csecsemő súlya 10,8 kilogramm volt. Hihetetlennek hangzik, de Beulah Hunter 1945-ben nem kilenc hónapig hordta a szíve alatt gyermekét, hanem 375 napig. Elképesztő, hogy egy orosz nő a 18. században 69 gyermeket szült és nevelt fel, 27 alkalommal volt terhes, mivel 16 ikerpár jött a világra. A házaspárnak hétszer születettek hármas ikrek, és négy alkalommal örülhettek a négyes ikreknek.

Terhesség

Terhesség

Várandóssága során az orvos bizonyos dolgokat nem mond el a magzattal kapcsolatban, azonban tudni kell, hogy a pocakban levő babák pisilnek, és a vizeletet meg is isszák. A babáknak már megszületésük előtt vannak érzéseik, ezzel magyarázható az, hogy az anyaméhben is sírnak. A csecsemők az anyaméhben is kíváncsiak a világra, ezért a 26-28. héttől kezdődően gyakran kinyitják a szemüket, hogy a pocakon keresztül megbarátkozzanak a kinti fénnyel. Az ember ujjlenyomata az anyaméhben alakul ki, még pedig az első trimeszterben. A várandósság kilenc hónapában az anyaméh képes 500-szorosára is megnőni ahhoz képest, amilyen a mérete a teherbe esés előtt.