Érdekességek Máltáról, a rejtélyes szigetországról

Málta a Földközi-tenger kicsi szigete, és a dél-európai szigetek közé sorolható. A szigetország a máltai lovagok, és a meseszép környezete miatt vált közismerté, Máltát a mediterrán klíma jellemzi, ezért is örvend minden évben rengeteg nyaralónak. Máltát a világ legkisebb államaként tartják számon, pedig hét aprócska szigetből tevődik össze.

[wp_ad_camp_1]

A máltai emberek csak a Málta és a Gozo nevezetű szigeteken élnek, a legnagyobb sziget luxus üdülőhelyé van kialakítva, míg a megmaradt három sziget lakatlan. A földrajzi tudósok szerint régen ezek a szigetek Szicíliához tartoztak, Máltát az olasz szigetel egy híd kötötte össze, napjainkban ez az építmény a tenger mélyén található. A szigeten található óriási megalitikus templomok azt bizonyítják, hogy időszámításunk előtt 5000 évvel lakhattak ezen a helyen ősemberek. Sokan nem is gondolnák, hogy ezek a templomok idősebbek, mint a piramisok, vagy, mint a Stonehenge. 1964 óta Málta független országnak számít, és 2004-ben csatlakozott az Európai Unióhoz. Mielőtt Málta kialakította volna a köztársaságot, az előtt Nagy-Britannia gyarmataként tartották számon.

Málta

Málta

Ha autóval utazik a rejtélyes szigetországba, akkor tartsa szem előtt, hogy ezen a helyen baloldalon közlekednek a gépjárművek. A Ta’ Qali nevű falut a mesterségek központjának tekintik, tehát ha erre a helyre utazik, akkor találkozhat üvegfújókkal, ékszer-készítőkkel, és még sok más, olyan emberrel, akik saját kezűleg készítenek értékes tárgyakat. Málta a pastizzi tésztaféleségekről híres, a tésztát ricottával és borsóval szokták megtölteni. Ha kedveli az építészetet, akkor mindenképpen látogassa meg a máltai szigeteket, ugyanis ezen a helyen folyóval, erdővel nem fog találkozni. Számos előnye van egy máltai utazásnak, használja ki Ön is!