Ételek, melyek képesek megállítani a hajhullást

Napi szinten körülbelül 100 hajszálat veszítünk el, és ez egy teljesen normális dolog. Azonban, ha nagymértékben hullik a haja, akkor oka van az aggodalomra, mivel a háttérben valamilyen betegség is állhat. A hajhullást okozhatja pajzsmirigy betegségek, menopauza, nőgyógyászati problémák, fogínybegyulladása, vitaminhiány, vagy éppen a stressz.

[wp_ad_camp_1]

Érdemes tudni, hogy van néhány olyan étel, amelyek fogyasztása által megállíthatja a hajhullást. Ahhoz, hogy haj erős, egészséges tudjon lenni rengeteg fehérjére van szüksége, ezért ajánlott rendszeresen fogyasztani lazacot. Ebben az ételben a fehérje mellett még az omega-3 és omega-6 zsírsavak is megtalálhatóak, ezért garantált, hogy jótékony hatást gyakorol a hajra. A dió és a hozzájuk hasonló magok is sok omega zsírsavat tartalmaznak, de a legfontosabb, hogy az antioxidáns összetevőjüknek köszönhetően a haj elkezd növekedni, és a hajhullás is megáll. A kutatások során kiderült, hogy a hajhullással küszködő emberek szervezetének D-vitaminra, valamint vasra van szüksége.

Hajhullás

Hajhullás

A spenót tartalmazza azokat a fontos vitaminokat és ásványi anyagokat, amelyekre a szervezetnek hajhullás esetén szüksége lehet. A spenótban található C-vitamin befolyásolja a vérkeringést, ezért a haj növekedésére is jótékony hatással van. Bizonyára mindenki tudja, hogy a hajhullás azt jelenti, hogy a haj egészségtelen, ezért arra kell törekedni elsősorban, hogy a hajkorona egészséges legyen. Az osztriga fogyasztása által a szervezet megkaphatja a szükséges cink mennyiséget, és így biztos lehet abban, hogy a haja teljesen egészséges lesz. Úgy tartják, hogy a hajhullást leghatékonyabban a hínár tudja megállítani, sőt a hajnövekedést is fel tudja gyorsítani.