Extrém állatok közvetlen környezetünkben

Manapság semmilyen meglepő arckifejezést nem vált ki belőlünk egy ablakban napozó macska, egy kiskutyát sétáltató pár, vagy a falusi házak hátsó udvarában röfögő sertések.

[wp_ad_camp_1]

Ma viszont, divatba jöttek szokványos kiskedvenceinken kívül, más fajok, amik tartása már nagyobb felelősséget von maga után, és egyéb elkötelezettségekkel jár. Az extrém állattartás alatt érthetjük hüllők, pókok, emlősök tág körét, melyeket gazdájuk nagy szeretettel gondoz és családtagnak tart.

Eleinte megdöbbentő volt egy malacot vagy vadászgörényt sétáltatva látni.  Ám a kör és határok folyamatosan bővültek.

Ha betekintünk pár ház udvarára, szembetalálhatjuk magunk lámákkal, vagy a tényleg extrém állatnak minősülő, Ausztráliában őshonos Wallaby-val.  Fantasztikus háziállat szerepet tölt be, tanítható, rá lehet szoktatni a benti létre, ám hatalmas játszótérre van szüksége.

Wallaby

Wallaby

Ezek után nem meglepő feltételezés, vajon a merész gazdik milyen kedvenceket tartanak a házon belül. Nos, igen, találkozhatunk kígyófélékkel melyek tartásának legnagyobb kihívása az egész állatokkal való etetés. Mivel egzotikus állatok, tájékozódni kell, mik azok a tényezők, amelyek a kedvükre lehetnek.

Általában másik extrém állatőrület a madárpók tartása. Fontos tudni, hogy jól másznak sík üvegen, gondoskodni kell a jó terráriumról és zárható fedélről.

A sün is nagy szeretetnek örvend, nyugodt természetüknek köszönhetően. Pénztárcabarát kedvenc, hiszen tartási költsége az alacsony kategóriába sorolható.

Nem épp megszokott háziállatnak bizonyul a borz, amint eltávolítják bűzmirigyeit. Tartása egyszerű, játékosak és magukat is képesek elszórakoztatni különféle játékokkal.

Ez még csak pár extrém állatka házi kedvenc felállásban.