Fedezze fel az Ollantaytambo romjainak titkait

Az Ollantaytambo, amelyet a helyiek ollantanak hívnak, egy ősi inka templom és erőd, valamint egy perui falu, amely az inkák Szent völgyének északnyugati végén található. Cuzcótól kb. 95 km-re északra fekszik, és Peruban a legjobban megőrzött inka romoknak ad otthont.

[wp_ad_camp_1]

Ollantaytambo Pachacuti császár birtoka volt, aki felépítette az ünnepi központot és a várost. A perui spanyol hódítás során Manco Inca Yupanqui, az inka ellenállás vezetője erődként használta. Az különbözteti meg, hogy ez az egyetlen hely Peruban, ahol 1536-ban az inkák visszaszorították a spanyol hadsereget. A spanyolok azonban haderővel visszatértek, és az inkák visszavonultak Vilcabambába. Az Ollantaytambo romjai többnyire vallási jelentőségűek, bár stratégiai szempontból is fontosak voltak. Az 1400-as években épült nagy inka-erőd (más néven Temple Hill) és a Nap temploma monolit kövekkel rendelkeznek, amelyek a város macskaköves utcáinak fölé tornyosulnak. Az ősi szimbólumszerű jelölések még mindig díszítik ezeket a hatalmas köveket.

A komplexumhoz tartozik egy lépcsőzetes terasz, valamint a hercegnőfürdők néven ismert terület, ahol ünnepi fürdés zajlott. A 200 lépcsőn felmászva a látogató többféle szökőkutak és templomok maradványait láthatja. Az inkák számos raktárt terepkövekből építettek az Ollantaytambo körüli dombokra magas tengerszint feletti magasságban, ahol több a szél és alacsonyabb hőmérséklet is van, ezért tartalmuk megőrizte a bomlást. A „hatalmas falnak” nevezett fal közvetlenül a Templom-hegy terasza előtt áll. Ismeretlen okok miatt ezt az építkezést soha nem fejezték be. Figyelemre méltó viszont ez a hely, mivel az inkáknak el kellett mozgatniuk a hatalmas köveket, hogy felépítsék. Látogassa fel ezt a területet, mert történelmünk egy fontos részét ismerheti meg.