Felejtsd el a borotválkozás utáni kiütéseket!

Valószínűleg egyértelmű, de nem át kihangsúlyozni, hogy igen nagy problémát okozhat, ha valaki más is használja a te saját borotvádat. Egyesek még arra is érzékenyen reagálnak, ha az arcukon használt eszközzel borotválják testük egyéb felületét. Nem csak a személyi higiéniára kell ügyelni, hanem arra is, hogy a borotva mindig éles legyen, és nedvesítő csíkkal ellátott. A tisztaság természetesen létfontosságú, tehát ne csak használat után, hanem használat az előtt is fertőtleníteni kell forró vízzel.

[wp_ad_camp_1]

Egy olyan törölköző, amivel megtörölted a tested többi részét, netalán esetleg leesett a földre, vagy túl sokat állt az akasztón, nem alkalmas arra, hogy a frissen leborotvált arcodat beletöröld. Valószínűleg nem látszik, hogy piszkos a törölköző, de attól bizony hemzsegnek rajta a baktériumok. Az arcod áttörlésére egy teljesen tiszta törölközőt használj, vagy egyszerűen hagyd megszáradni a bőrödet.

Borotválkozás

Borotválkozás

Legegyszerűbben akkor kerülheted el a kipattogást, ha a bőröd már kellőképpen felpuhult, persze nem annyira, hogy egészen ráncos lett az áztatás során. Mondjuk egy forró zuhany, vagy fürdés után a bőr ideális lehet a szőrtelenítésére. Nem szabad emellett elfelejteni azt sem, hogy a technikádtól is függ a végeredmény. Előfordulhat, hogy éppen a száraz felületen tudsz sima bőrt elérni. Érdemes mind a két módszert kipróbálni.

A lefertőtlenített, jó minőségű penge mellett arra is figyelned kell, hogy megfelelő vivőanyagot válassz, azaz a bőrtípusodnak megfelelő zselét, vagy habot.  Sokan a szappan mellett döntened, de a szappan legfeljebb a test egyéb részein felelhet meg, és ott is csak akkor, ha nincs erős szőrzet. Az arcon erre a célra kifejlesztett terméket érdemes használni, sőt a használati utasítást is követni kell, mivel így jelentősen lecsökkentheted a bőrpír megjelenését.