Figyelemre méltó miniatűr városok

A miniatűr városok replikálják a világ leghíresebb épületeit a miniatűr világukban. Ezek a legjobb lehetőséget kínálnak arra, hogy úgy érezzék magukat, mint Gulliver Liliputiban.

[wp_ad_camp_1]

Egy nap alatt láthatja az Eiffel-tornyot a Kolosszeum mellett, vagy akár egy egész nagyvárost. Végül is valóban egy kicsi világ. Isztambulban található a Miniatürk, a világ legnagyobb miniatűr parkja. A park 105 történelmi emlékmű modelljét tartalmazza Isztambulból, Anatóliából és a volt oszmán tartományokból, 1:25 méretben elkészítve. Az ókori világ hét csodájának két szerkezete, Efézus Artemisz temploma és a Halicarnassus mauzóleuma szintén bemutatásra kerül a helyszínen. A France Miniature egy kültéri park Franciaország alakjával, amely körülbelül 160 kültéri, 1:30 méretarányú modellt tartalmaz a francia fő műemlékekről és tereptárgyakról. A miniatűr műemlékek elhelyezkedése megközelítőleg korrelál a valódi franciaországi elhelyezkedésükkel. Sok modell animált, és vannak mozgó vasutak, TGV-k, hajók és vitorlások is. A park télen zárva van.

A modern öt emeletes épületben elhelyezkedő The Shanghai Urban Planning Exhibition Centre bemutatja Sanghaj várostervezését és fejlesztését. A kiállítás középpontjában Sanghaj városának hatalmas méretű modellje áll, ahogy az 2020-ban fog kinézni. Az átlátszó műanyag modellek még építendő építményeket jelölnek, és sok ilyet látni. A látogatók felülről megnézhetik a miniatűr várost, vagy felmehetnek a körülötte futó galériába, hogy felülről nézzék meg ezt a miniatűr csodát. A Tobu World Square egy japán vidámpark, amely több mint száz 1:25 méretű modellt mutat be híres épületekről, összesen 140.000 1:25 méretű miniatűr emberrel. Öt évbe telt a miniatűr park befejezése. Az emlékművek között szerepel a Szabadság-szobor, a gizai piramisok, a Buckingham-palota és a Szent Péter-bazilika.