Filmek, melyek nélkül nincs karácsony

A 21. században, hogy megjelenik a film, már nem jelent nagy szót. Sokkal inkább az a kihívás, hogy a megjelent film igazán jó legyen és elnyerje a közönség tetszését.

Az ünnepek alatt vannak, olyan gyöngyszemek, melyek kihagyhatatlannak számítanak. Hiába tudjuk fejből az egész filmet és láttuk már százszor, akkor is vidáman és jó kedvvel várjuk az újabb lehetőséget, amikor a család összeülhet és jókat nevethet rajta, vagy éppen meghatottan figyelheti. A jól filmekre azért is szükségünk van, mivel a sok rohangálás, az ünnepi menü elkészítése ténylegesen kikészítheti az idegeinket. Így ebben a stresszes időszakban jól esik egy jó film mellett kikapcsolódni. Mi most egy olyan listát állítottunk össze, melyben a véleményünk szerint a legjobb mozik találhatóak. Az első helyre az Egész évben farsang című alkotást helyeznénk, melynek különlegessége abban lakozik, hogy itt figyelhetjük meg, amikor a film és a popipar találkozik. Többek között ez az a film, melyet 1942-es évben indítottak útjára, akkoriban musicalként.

Illetve ebben a filmben hallható a mára már igen elhíresült White Christmas karácsonyi sláger. A film alapjáraton a karácsonyról és a szerelemről szól. A másik gyöngyszem Az élet csodaszép című meséje. A mese 1946-ban készült és egy csodaszép történetet ölel fel, melyben egy kétségbeesett fiatalember találkozik az őrangyalával. Kiváló kikapcsolódást nyújthat még a Csoda a 34-ik utcában című film, amely nagyon vígkedélyű és tanulságos történetet ölel fel. Igazán tanulságos lehet még a Karácsonyi ének című film, melyben a Dickens kisregény egy darabját jelenítik meg. A történetben egy igen zsugori, emberkerülő, mogorva emberről szól, akinél megjelenik szenteste a múlt, a jelen és a jövő karácsonyának szelleme.