Fújható üveggyapot, mint a hatékony szigetelés eszköze

Újabb hatékony szigetelési eszköz lépett a piacra, mely tulajdonképpen a már jól is mert üveggyapot, csak fújható kivitelben. A Supafil által kifejlesztett fújható üveggyapot szigetelés új házak építésekor és felújításakor is egyaránt kitűnő megoldást biztosít. Tökéletesen megfelel tető- és padlásterek, valamint a nehezen hozzáférhető helyek egyszerű, gyors és kifejezetten hatékony szigetelésére, könnyűszerkezetes falszerkezetek, épületrészek üregeinek kitöltésére és ami még fontos, hogy bontás nélkül is elvégezhető.

A Supafil szigetelése Magyarországon 2012 tavaszától kapható. Leggyakoribb alkalmazási területei hazánkban a tetőterek vízszintes felületeinek, valamint az üreges szarufaközök alsó részeinek szigetelése, hiszen résmentes, tömörített hőszigetelések készítésére nagyszerűen alkalmas ezen termékcsalád. A Supafil Cavity az üreges részek kitöltésére, amíg a szabadon fújható épületrészekhez a Supafil Loft használata javasolt inkább.

A Supafil több szempontból is különbözik a hagyományos üveggyapot szigetelésektől, hiszen a gyapotdarabok hidrofobizáltak, valamint néhány centiméter hosszú szálai kis vattapamacsként tapadnak egymáshoz. A termékek nem veszik fel a levegő páratartalmát, azaz nem is romlik a hőszigetelő teljesítményük az idő múlásával sem.

Üveggyapot

Üveggyapot

A párát remekül áteresztik, ezáltal elkerülve a penészedés kialakulásának veszélyét. További pozitív tulajdonságuk, hogy a termékek nem éghető osztályba tartoznak, ebből következik, hogy növelik az épületek passzív tűzállóságát. Érdemes még megemlíteni, hogy a fújható üveggyapot nem tartalmaz vegyszereket, minden káros anyagoktól mentes.

A Supafil szigetelése fújással, gépesített technológiával történik, szállítócsövön keresztül kerül a szigetelési területre a bejuttatása, így a hozzáférhetetlen helyeken akár tetőmegbontás nélkül is könnyedén megoldható az utólagos szigetelés.