Görögország legszebb városai

Dicsőséges napfényben fürödve a görögországi nyaralás mindig élvezet lehet, és évente több ezer látogató érkezik a partjára, hogy megismerje mindazt, amit kínál. Az ikonikus Athén mellett és a hihetetlen történelmi helyszínek sokaságán kívül, Görögország csodálatos városválasztékot kínál, amelyek közül néhány sziklás hegyek között fészkel, mások pedig az országot körülvevő gyönyörű vizekre néznek.

[wp_ad_camp_1]

A Pinios-folyó partján található Larissa Görögország egyik legrégebbi helyszíne, körülbelül nyolc ezer éve létezik. Következésképpen számos csodálatos régészeti lelőhely található itt, ahol bizánci és oszmán romok szétszóródtak a területen. Az ókori színház látványos, és a neolit akropolisz maradványai szintén megérnek egy látogatást. Noha Kalambaka városát elsősorban a hihetetlen környezet miatt látogatják, a meghökkentő Meteora csúcsai miatt is érdemes ide ellátogatni, és ezen kívül Kalambaka egy kellemes, csendes hely, ahol pihenhet. Van egy szép tizedik századi templom, amelyet meg lehet látogatni, valamint néhány szuper étterem és kávézó. A Meteora azonban a fő attrakció, és sziklás csúcsainak tetején huszonnégy kolostor található.

Kalambaka

Kalambaka

A terület látványa elbűvölő, és apró vízesések és régi hidak, valamint barlangok és túraútvonalak díszítik ezt a hihetetlen tájat. Korfu városa egy történelmi központ, amely az egyik legelegánsabb város egész Görögország területén. A kedves velencei építészet és az ókori templomok sokasága a város szűk utcáit csodássá varázsolja és a két dombvidéke csak hozzáad ehhez a festői látványhoz. A sziget város végtelenül elfoglalt lehet, bár ez azt jelenti, hogy rengeteg étterem és bár található a látogatók számára. Kavalára, Patrasra és Heraklionba is érdemes még ellátogatni ha szép látványokra vágyik.