Gyulladáscsökkentő spray sportsérülések esetén

Nem csak a profi sportolókkal, hanem akár az amatőrökkel is történhetnek váratlan balesetek sportolás közben. Bármely tábort erősítjük, nagyon fontos gondoskodni a fájdalom- és gyulladáscsökkentésről, illetve szükség esetén orvosi segítséget igénybe venni.

Gyulladáscsökkentő spray használata sokat segíthet, ha a rándulások, ficamok, különféle sportbalesetek esetén. Az egészséges életmódhoz szorosan kapcsolódik a rendszeres testmozgás. A barátokkal, családtagokkal, ismerősökkel való sport pedig még élvezetesebbé teszi a mozgást. Sajnos elég egy rossz mozdulat és megtörténik a baj, mely lehet egészen enyhe, de akár súlyos is. Az viszont tagadhatatlan, hogy némely tényezők megnövelik a sérülés esélyét. Ilyen például, ha a bemelegítés vagy a nyújtás elmarad. A korábbi sérülések szintén kockázatot rejtenek magukban. A gyakorlatok helytelen kivitelezése, a védőfelszerelés hiánya és a nem megfelelő cipő komoly gondokat okozhat, ezért érdemes odafigyelni rájuk. Sokszor csak arról van szó, hogy egész egyszerűen nem vagyunk formában, azonban próbálunk úgy teljesíteni, mint korábban, aminek általában túlzott megerőltetés a vége.

Nagyon gyakran az ízületek környékén alakulnak ki sérülések. Például a váll vagy a térd ízület begyullad. Az esetek nagy részében a pihenés és a begyulladt ízület felpolcolása megoldja a problémát. Ugyanakkor hasznos lehet egy gyulladáscsökkentő készítmény alkalmazása. Lehetőleg természetes formában. Ilyen például a Dolixir, mely kizárólag olyan természetes összetevőket tartalmaz, mint a kollagén, MSM, vadgesztenye, kurkuma, kamilla, hegyi árnika, fekete nadálytő, gyömbér, levendula és mentol. Emellett nem tartalmaz semmiféle káros anyagot, például szintetikus illatanyagot vagy tartósítószert.