Ha fel akarod dobni a fürdőt, vásárolj oda illő növényeket!

Azokban a házakban, ahol a fürdőszoba nagyobb terjedelmű a megszokottnál, fontosabb szerepet kapnak a kiegészítő berendezések is. Nem egyszerű viszont megfelelő dekorációt választani, mert nagyon nagy a nedvesség a levegőben, tehát így egy festmény például szóba sem jöhet, de bizony sok növény is van, ami nem jól tűri a magas páratartalmat, és napokon belül tönkre megy. Nem kell elkeseredni, hiszen van pár mutatós növény, melyek kifejezetten szeretik a fürdőszobai a klímát.

[wp_ad_camp_1]

A vízipálma gyönyörű választás lehet, ha már egyszer vizes helyiségről van szó. Ami jó hír, hogy ezt a növényt szinte nem is lehet túllocsolni, ugyanis kifejezetten rajong a vízért, így még az sem baj, ha néhány centinyi áll a cserepében. Arra viszont ügyelj, hogy a fénnyel óvatosan kell bánni, mivel ez a növény a félárnyékot kedveli, ne állítsd tehát közvetlenül az ablakba, de a fal mellett már l csodásan fog mutatni.

Orchidea

Orchidea

Ha inkább a színes virágokat részesíted előnyben, mint a zöld leveleket, akkor válaszd az orchideákat. Az orchideák fantasztikusan szépek, sőt természetes élőhelyükön, a dél-amerikai dzsungelekben, a fákon tenyésznek, avagy kifejezetten kedvelik a párát és a szűrt fényt is, ami a fürdőre jellemző. Amíg a legtöbb növény szereti a napfényt, addig ebben az esetben ez a meseszép virág a közvetlen napot nehezen viseli, így ne az ablakba, hanem csak annak közelébe tedd. Évente kétszer, hosszasan gyönyörű látványt nyújt.

A levéldísznövények egyik legszebb képviselője a sárkányfa szintén jó választás. Ezen virágnak több fajtája is ismeretes, kedvedre válogathatsz tehát, attól függően, hogy melyik nyeri el a tetszésedet. Van színes, csíkos levelű, de egyszerű, méregzöld levelű változata is, melyek egyaránt nagyon mutatósak lesznek a fürdőben. Az átlagos meleget, a párát kedveli, de a közvetlen fénytől ezeket a növényeket is óvd.