Hajátültetés előtti legfontosabb kérdések és válaszok

A hajátültetés egyértelműen a leghatékonyabb módszer a kopaszodás elleni harcban nők és férfiak számára is. Ma már hazánkban is elérhetőek a legmodernebb eljárások, úgy mint például a FUE vagy a FUT módszer. Van mégis pár kérdés amit érdemes feltenni mielőtt belevágnánk a hajátültetésbe.

[wp_ad_camp_1]

Mi is a hajátültetés célja? A megkopaszodott terület saját hajjal való betelepítése, elvárás szerinti sűrűségűre. Ez legtöbbször minimum 3000-4000 hajszál, azaz körülbelül 1500-2000 follikuláris egység egy műtét során. Szükség esetén persze több egység átültetése is megoldható ami által több hajszál átültetésére kerül sor.

Mire számíthatunk, avagy a hajátültetés várható eredménye? Amennyiben adott az elegendő adóterület estén, akkor adott az igény szerinti, fedést biztosító, fésülhető és az eredetivel teljesen tökéletesen azonos küllemű, egészséges haj. Némely esetben ez csak ismétel műtéttel érhető el. Az adó és kapóhelyről a sebeket fedő pörkök pár hét múlva leperegnek. Tudni kell, hogy az átültetett hajszálak jelentős része ekkor kihullik és az új helyen való növekedés csak 2-3 hónap múlva lesz látható.

Hajátültetés

Hajátültetés

A hajátültetés műtét mennyi időt vesz igénybe? Ez attól függ, hogy melyik módszert választotta és hány darab follikuláris egység átültetésére van szükség. A FUT módszer általában 6-7 órát vesz igénybe, amíg a A FUE módszer 2 napot is igénybe vesz, azaz naponként 8 órát.

A hajátültetésnek lehet szövődménye? Tudni kell, hogy mint minden műtétnek, ennek a beavatkozásnak is lehet utóvérzés az eredményes, elvétve esetleg helyi fertőzéses szövődmények is felléphetnek, melyeket az orvosok természetesen elhárítanak.

Milyen a hajátültetés utáni életmód, vigyázni kell? A műtét után egy kötést helyeznek el a páciens fejére, de a műtétet követően 1-2 nap elteltével már fejmosás is lehetséges. Mint már fent is említettük az adó és kapóhelyről a sebeket fedő pörkök maximum 3 hét múlva leperegnek és ezután már minden lehetséges.