Hatékony HPV oltás, akár azonnal

A HPV oltásnak nagy szerepe van a humán papillómavírus által okozott rákos megbetegedések megelőzésében. Több, mint száz típusú HPV létezik, azonban a HPV védőoltások kettő, négy és most már kilenc ellen nyújtanak védelmet. Ennek ellenére érdemes beadatni, mert ezek a típusok felelősek a méhnyakrák és a daganatos megbetegedések jelentős részéért.

[wp_ad_camp_1]

Hatékony HPV oltás, akár azonnalA legújabb oltás a HPV 6-os és 11-es típusai ellen is védelmet nyújt, melyek a jóindulatú, de nehezen kezelhető nemi szervi szemölcsöket okozzák, amik idővel kiújulhatnak. A kilenc komponensű, új HPV elleni védőoltás szélesebb körű védelmet jelent, mint a korábbi HPV védőoltások. Nem csak felnőtteknek, hanem 9-26 éves kor közöttiek számára is beadható. Továbbá a legújabb HPV elleni védőoltás védelmet nyújt az anális daganatokat és a méhnyakrákot okozó HPV 18 és 16 ellen. Ezenkívül további öt olyan HPV-vel szemben, melyek rák szempontjából nagy kockázatot jelentenek. Az új oltás széleskörű védelmet nyújt a HPV vírussal szemben. A legújabb kilenc komponensű oltást, akár a Belvárosi Orvosi Centrumban is beadathatja magának egy előre egyeztetett időpontban.

Nagyon fontosnak tartjuk kiemelni, hogy a HPV vírus nem nyújt védelmet a már kialakult fertőzés ellen, tehát a HPV gyógyítására nem alkalmas, kizárólag a megelőzésben van szerepe. Ha a páciens már volt HPV-vel fertőzött, azonban immunrendszere legyőzte a betegséget, akkor is érdemes beadatni az oltást, mert egy újbóli fertőzést nem biztos, hogy le tud küzdeni a szervezet, továbbá az újbóli megbetegedéssel átadható olyan partnernek a fertőzés, akinek a szervezete nem elég erős, hogy legyőzze a HPV-t. Bővebb információkért azt javasoljuk, hogy látogasson el a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalra és tájékozódjon!