Házi praktikákkal a száraz és viszkető bőr ellen

Az emberek igen nagy százalékánál figyelhető meg, hogy a száraz bőr különféle tüneteivel küszködnek, melyek számos kellemetlenséggel járnak együtt. Ám mi most olyan házi praktikákat fogunk bemutatni, melyek nem csak, hogy kiküszöbölhetjük a problémát, de többé nem kell drogériákba vásárolnunk a drága termékeket.

[wp_ad_camp_1]

A szódabikarbóna számos jótékony hatásáról nagyon sokat tudnánk mesélni, ám most csak legyen elegendő annyi, hogy nagyon jól hasznosítható a száraz bőr ellen. Nincs más teendőnk, mint egy kád vízbe egy csésze szódabikarbónát önteni és fürdőzni benne 25-30 percet. Majd a fürdő után gyengéden itassuk fel a vizet a bőrünkről. Amennyiben vannak olyan területek, melyek igazán problémások azokra a részekre akár krémet is készíthetünk a szódabikarbónából. Mégpedig úgy 1 rész vízhez hozzáadunk 3 rész szódabikarbónát. A zabról kevesen tudják, hogy az mellett, hogy finom a száraz és viszkető bőrre is kiválóan alkalmazható. Ugyanis a zabban megtalálható E-vitamin és antioxidánsok, illetve gyulladáscsökkentő anyagok is egyaránt.

Viszkető bőr

Viszkető bőr

Így a zab nem csak a viszketést és a szárazságot csillapítja, de a bőrünk egészségéhez is hozzájárul. Amennyiben azonnali segítségre van szükséget, akkor engedjünk egy kád vizet, adjunk hozzá egy csésze zabot és feküdjünk bele 15-30 percre. A zabból úgyszintén készíthetünk pasztát a szódabikarbónához hasonlóan. Az arányok ugyanazok, vagyis 1 rész vízhez adjunk hozzá 3 rész zabot, majd vigyük fel a problémás területre. Amely azonnali megoldást jelenthet. Az aloe vera szintén olyan csodaszer, mint a szódabikarbóna, ugyanis számos területen felhasználható. Az aloe veráról érdemes tudni, hogy fertőtlenítő és gombaölő hatással is rendelkezik. Így egyszerre fertőtleníti, majd hidratálja és táplálja a bőrt.