Házi praktikákkal az otthonunkban jelentkező dugulás ellen

Bizonyára Önnel is előfordult már, hogy dugulás keletkezett az otthona bármely részén, amely nagyon bosszantó és kellemetlen tud lenni. Ám mielőtt drága szerelőt hívnánk a probléma orvoslására, próbáljuk meg mi magunk elhárítani a dugulást, melyre mi most mutatunk egy két trükköt.

[wp_ad_camp_1]

A kellemetlen dugulás sokszor a túlzott samponok és mosogatószerek használata okozza. A konyhai mosogató illetve a fürdőben keletkezett dugulások elhárítására több praktikát is ismerünk, melyek általában sokkal jobb eredményeket biztosítanak, mind a boltban vásárolt termékek.  A legjobb csodaszerek között tartják számon a szódabikarbóna, ecet illetve forró víz kombinálásával. A dugulás elhárítás első lépéseként mindig ellenőrizzük a szifon állapotát. Szereljük szét és mossuk át jól forró vízzel, sok esetben már ezzel is előrébb juthatunk. Amennyiben ez nem segít, akkor jöhet a szódabikarbóna. A teendő a következő: öntsünk egy jó nagy adag szódabikarbónát a lefolyóba, majd erre jöhet kb. 2 dl ecet. Amennyiben ezzel megvagyunk, akkor jól zárjuk le a lefolyót és hagyjuk így kb. 20 percig.

Dugulás

Dugulás

A szódabikarbóna és az ecet reakcióba lépnek egymással és forrni kezd. A két vegyület kölcsönhatására megnövekszik a térfogatuk és ez által kitisztítják a lefolyónkat és elhárítják a lerakódott szennyeződéseket, melyek a dugulást okozták. Miután letelt a 20 perc jó bőven öblítsük át forró vízzel a lefolyót, hogy minden feloldott szennyeződés eltávolítsunk a csövekből. És már búcsút is inthetünk a dugulásnak. Ám abban az esetben, ha a jövőben szeretnénk megelőzni, illetve elkerülni a dugulással járó kellemetlenségeket, akkor havonta egyszer alkalmazzuk a szódabikarbóna-citrom párosát. Mivel a szódabikarbóna fertőtlenítő hatású, míg a citrom friss illatot áraszt és a vízkövet is feloldja.