Higgyünk a párkapcsolati tanácsadóknak?

Napjainkban nagyon sok olyan pár van, akik nem jönnek ki jól egymással, viszont szeretnék megmenteni a kapcsolatukat. Ilyenkor általában a sok megbeszélés után egyetlen választásuk marad, mégpedig az, hogy ellátogatnak egy párkapcsolati tanácsadóhoz, és megvárják, hogy ő is véleményezze a dolgokat. Ez sokak számára hasznos lehet, és jó is, hogyha kapnak ilyen tanácsokat. Viszont, nagyon sok esetben, az emberek hajlamosak „a ló másik oldalára” esni, és azt várni, hogy a tanácsadó oldja majd meg az ő problémájukat.

[wp_ad_camp_1]

A párkapcsolati tanácsadók ezt ki is használják, és hatalmas pénzeket fogadnak el olyanoktól, akiknek lehet, hogy nem is igazán lenne szükségük változtatásra, mert csupán arról van szó, hogy a szerelem érzése múlt el közöttük. Ebben az esetben pedig hiábavaló minden igyekezet, hogyha két ember nem szereti egymást, akkor fölöslegessé válik minden tanács, és próbálkozás, mert a szerelmi kapcsolatot nem lehet már megmenteni (csupán átalakítani barátivá). Azok az emberek, akik párkapcsolati tanácsadással foglalkoznak, nagyon is jól ismerik ezt a jelenséget, és nagyon is jól tudják az előzőekben elhangzott dolgokat is. Viszont, sajnos nagyon sok esetben eltekintenek mindezektől, és úgy tüntetnek fel egy adott problémát, mintha az megoldható lenne csak azért, hogy a kliensek elégedettnek érezzék magukat, és persze fizessenek.

Párkapcsolati tanácsadó

Párkapcsolati tanácsadó

Hogyha egy kicsit jobban belegondolunk a dolgokba, akkor látni fogjuk, hogy ezek a tanácsadások semmiképpen nem lehetnek reálisak, mert a tanácsadó nem lát bele a kliensek életébe, csupán annyira, amennyit azok feltárnak neki, vagy amennyit kikövetkeztet az egy órás beszélgetések alatt. Hogyha ez az eset fennáll, akkor abból az is következik, hogy nem tud releváns tanácsokat osztogatni. Akkor hát mi értelme az egésznek? Csupán annyi, hogy az illető pár megnyugodjon, hogy ők megtették a szükséges lépéseket a kapcsolatuk megmentése felé. Persze, a külső nézőpont jelenléte is fontos lehet abban az esetben, hogyha a felek nem őszinték magukhoz és a párjukhoz.