Hogyan befolyásolhatja a pszoriázisos ízületi gyulladás a lábakat?

A pszoriázisos ízületi gyulladás jelentős fájdalmat és duzzanatot okozhat a lábakban és a lábujjakban. A lábakkal összefüggő tünetek a betegek mobilitásának csökkenését okozzák. A pszoriázisos ízületi gyulladás (PsA) olyan krónikus állapot, amely fájdalmat, duzzanatot és gyulladást okoz az ízületekben. Daktilizmust is okoz, ami a lábujjak vagy ujjak teljes duzzanatát jelenti.

[wp_ad_camp_1]

A kezelés segíthet az embereknek abban, hogy kényelmesebben éljenek, lelassítsák az állapot progresszióját, és megakadályozzák az ízületi sérüléseket. A lábak a PsA által leggyakrabban érintett testrészek közé tartoznak. A PsA a láb 26 csontjának bármelyikét, valamint az ízületeket körülvevő boka csontokat és szinoviális membránokat érintheti. A PsA csak néhány ízületben vagy akár többen is kialakulhat. A lábakban a PsA tünetei a következők: lábduzzanat, a lábak és a bokák merevsége, fájdalom és gyaloglás nehézsége, különösen reggel vagy hosszú pihenőidő után, dactylis, ahol a lábujjak teljesen megduzzadnak, sarok fájdalom, hasonlóan a plantáris fascitishez, fájdalmas sebek az ízületek felett, korlátozott mozgási tartomány és a betegség hajlamos a kötések zárására, ami az érintett ízületek bőrét lila színűre változtatja.

Izületi gyulladás

Izületi gyulladás

A PsA-val kapcsolatos ízületi fájdalom általában rosszabbodik az inaktivitással. Az emberek gyakran merevséget tapasztalnak reggelente. Ez a nehézség több mint fél órán át tarthat. A kezelés megakadályozhatja az állapot előrehaladását. Azok a személyek, akiknél a PsA miatt jelentős lábfájdalom van jelen, hasznos lehet az orvosukkal együttműködni, hogy segítsenek nekik megtalálni a megfelelő lábbelit az állapotukhoz megfelelően. A cipőbetétek használata tünetmentes lehet, és megkönnyíti a járást. A PsA-val rendelkező emberek különböző lehetőségekkel kísérletezhetnek, hogy egyensúlyt találjanak a pihenés és a rendszeres fizikai aktivitás között, amely nem súlyosbítja a tüneteket.