Hogyan csináljunk hajpakolást házilag?

Minden ember szeretné, hogy haja dús és tökéletes állagú legyen. Ez egyeseknél fontosabb, mint másoknál. Ezek az emberek szeretik ápolni a hajukat. Azonban a sampon és a hajbalzsam nem elég erre a célra, mert nem biztosítja mindazt, amit szeretnénk elérni. Ezért, a legjobb választásnak a hajmaszk tűnik.

[wp_ad_camp_1]

A hajmaszkok segítenek, hogy hajunk szép, ápolt, fényes, erős és egészséges maradhasson, azonban nagyon jól el kell találni a fajtáját, mert nem minden embernek válik be ugyanaz az összetétel. A legnagyobb árnyoldala a dolognak pedig az, hogy az üzletekben kapható fajták nagyon drágák, sokszor egyenesen megfizethetetlenek. Az olcsóbb fajták pedig minőségileg nem ütik azt a szintet, amit kéne. Ezért találták ki a kreatív emberek azt a megoldást, hogy otthon készítsék el a hajpakolást. Bár első hangzásra bonyolult feladatnak tűnik, főleg akkor, ha valaki még nem hallott erről a lehetőségről. Viszont, egy nagyon egyszerű metódusról van szó, amihez még csak nem is kell túl sok hozzávaló. A legjobb regeneráló házi pakoláshoz mindössze két tojássárgája és két evőkanál szűz olívaolaj szükséges.

Hajpakolás

Hajpakolás

Az elkészítése is banálisan egyszerű: csak (jó alaposan) össze kell őket keverni. Ez az adag egy közepes méretű hajra lesz elég. Hogyha szükséges, pótolhatjuk még egy evőkanál olajjal, vagy ha még több kellene, akkor még sárgájával és olajjal. Hogyha ez megvan, akkor vizezzük be a hajunkat, és várjunk, hogy egy kicsit száradjon, de még kellőképpen nyirkos legyen, és így tegyük rá a készítményt. Fontos, hogy csak bevizezzük, de ne mossuk meg samponnal is. A rátevés módja pedig ne csak egy sima „rápakolás” legyen, hanem masszírozzuk be jó alaposan a fejbőrbe is, hogy a töveket is jól átitassa, és ez után a végekre is figyeljünk nagyon jól oda. Ezt követően még ne mossuk le, hagyjuk hatni legalább 20 percet, akkor is, ha egy kicsit unalmas, mert csak így érhetjük el vele a kívánt hatást. Közben végezhetjük a mindennapi teendőinket, viszont vigyázni kell, hogy ne csöpögjön le a pakolás. Amikor lemossuk, már használhatunk sampont, viszont vigyázni kell arra, hogy mindent jó alaposan öblítsünk le, és csak akkor kezdjük el használni a sampont, amikor már tökéletesen megszabadultunk a pakolástól, amelyet lehetőleg nem túl forró vízzel öblítünk le. Hogyha ezt minden két hétben megcsináljuk, hajkoronánk sokkal egészségesebb lesz, mint amilyen előtte volt.