Hogyan használjuk a vendéghálózatot?

“Mi a Wi-Fi jelszó?” valószínűleg ez manapság egy olyan népszerű kérdés, mint a „Hol van a fürdőszoba?”. A Wi-Fi jelszó megadásakor azonban mindig fennáll a veszély. A vendéghálózat segíthet biztonságban tartani mindenkit, aki csatlakozik.

[wp_ad_camp_1]

Ha nyilvános helyen csatlakozik a Wi-Fi-hez, időnként észreveheti a „vendég” szót az SSID-ben. Ez a vendéghálózat külön hozzáférési pontja a routeren. Elkülönített hálózatot hoz létre, amely nem zavarja az érzékeny adatokat hordozó belső hálózatokat. Külön hálózat és jelszó létrehozásával elkerülheti a fő hálózat jelszavainak megadását és kitettségét. Noha a különféle routereknek lehetnek különféle eszközei vagy módszerei, általában elég könnyű engedélyezni a vendéghálózatot. Néhány routernél az alapértelmezésben engedélyezve vannak. Csak ellenőrizze, hogy az adott router támogatja-e ezt a funkciót. Ha nem, akkor erősen javasoljuk, hogy szerezzen be egyet. A vendéghálózat engedélyezéséhez hozzáférhet a router beállításainál azáltal, hogy beírja a router IP-jét a böngésző mezőbe. Ezután jelentkezzen be, és keressen egy részt, amely lehetővé teszi a vendég Wi-Fi-t, és kapcsolja be. Lehet, hogy a router márkájától függően különböző nevekkel rendelkezik. Ha nem találja, ellenőrizze az eszköz kézikönyvét.

A vendéghálózat paramétereit a router vezérlőpultján is beállíthatja. Használja a WPA2 hálózati hitelesítési módszert, hogy a forgalom titkosítva legyen, és védve legyen a lehetséges hackerekkel szemben. Győződjön meg arról, hogy van egy olyan routere, amely támogatja azt. Ellenőrizze, hogy csak a megfelelő típusú felhasználók férjenek hozzá a hálózati adatokhoz a beállítások módosításával. Egyes routerek panelein további jelölőnégyzetek vannak, amelyek lehetővé teszik a vendég felhasználók számára az elsődleges hálózat vagy a router beállításainak elérését. Győződjön meg arról, hogy ez az opció le legyen tiltva.