Hogyan kéne reagáljon egy szakember az elutasításra?

Csiszolta önéletrajzát és elküldte a megfelelő személynek, majd hívást kapott? Ezután elment az interjúra, visszahívták kétszer is, amikor is udvarias volt és mindent rendben találtak? Ezután mégis másnak adták a munkát? Ha ezekre a kérdésekre igennel felelt, akkor most megtudhatja, hogyan viselje az elutasítást.

[wp_ad_camp_1]

Ennyi erőfeszítés, várakozás után borzasztó lehet az elutasítás. Miután tréfálkozott a recepcióssal, hogy „rendszeresen” ott van az előcsarnokban, miután megállapította, hogy valódi kapcsolat alakult ki az osztályért felelős ügyvezetővel, és miután a HR-es azt mondta, hogy biztosan az öné lesz a munka nagy koppanás lehet ha végül nemet mondanak. Igen, nyilvánvalóan ön volt a legjobb jelölt, legalábbis amennyire meg tudta mondani. És talán az interjúasztal másik oldalán lévő emberek is ezt gondolták. De döntés született, bármennyire is nehéz. És itt az ideje még egyszer köszönetet mondani minden résztvevőnek az idejükért és megfontolásukért. Ha van olyan téma, amelyet megvitattak, és olyan információ, amely a kérdező kívánsága volt, kövesse nyomon azt. Ha a kérdező kapcsolatba akar lépni valakivel, akit ismer, ajánljon fel valakit. Nem mindig van ilyen lehetőség, de ha van, használja ki.

Ezzel nemcsak azt mutatja, hogy nem fáj az elutasítás, hanem megnyílik a felvételi menedzser arra, hogy beengedje hálózatába. Fontolja meg, hogy kapcsolatba lépjen azzal a személlyel a LinkedIn-en, aki ön helyett kapta az állást. Ahogy mondani szokták: Annak ellenére, hogy nem kapta meg az állást, fontos megmutatnia a vállalat iránti tiszteletét és csodálatát, valamint azt, hogy szeretne ott dolgozni. Rendben van, ha azt mondjuk: „Ha újabb pozíció nyílik meg – vagy ha a felvett jelöltnek nem sikerül – akkor is örülnék annak a lehetőségnek, hogy csatlakozzam a csapathoz.” Egy ilyen mondat megerősítheti az elméjükben, mint tartalék vagy első személy, ha valami más elérhetővé válik.