Hogyan kezelik az emberek az egészségügyi kihívásokat és az egészségügyi adósságokat?

Egy nemrégiben végzett kvalitatív tanulmány rávilágít arra, hogy az emberek miként tudnak megbirkózni az egészségügyi és pénzügyi kihívásokkal, kiemelve a kommunikáció fontos szerepét ezekben a küzdési stratégiákban.

[wp_ad_camp_1]

„Ez az első tanulmány, amely azt vizsgálja, hogy az emberek hogyan reagálnak a pénzügyi bizonytalanság és az egészségi bizonytalanság kombinációjára” – mondja Lynsey Romo, a tanulmány első szerzője és az észak-karolinai Állami Egyetem kommunikációs docense. „Rávilágítottunk hogy a pénzzel kapcsolatos bizonytalanság és az egészség bizonytalansága kéz a kézben jár. A pénzügyi korlátok jelentős egészségügyi kihívásokat jelentettek – például egyesek képtelenek voltak megengedni maguknak a vényköteles gyógyszereket. Emellett az egészségügyi problémák jelentős kiadásokat jelentettek, amelyek súlyos pénzügyi kihívásokhoz vezettek. „A tanulmány azt is kiemeli, hogy ezek a kihívások átfogják a jövedelem szintjét. Jó munkát végezhet, jó biztosítással rendelkezhet, mindent helyesen tehet, de sajnos a hazai egészségügyi rendszer jellege miatt még mindig küzdhet.”

A tanulmányhoz a kutatók mélyinterjúkat készítettek 17 amerikai felnőttel. Mind fehér volt; 14 nőt azonosítottak. A vizsgálat résztvevőinek egészségügyi adóssága kevesebb mint 10.000 dollár és több mint 150.000 dollár között volt. A fizetés kevesebb, mint 10.000 dollár és 150.000 dollár között mozgott. A pénzügyi küzdelmet eredményező egészségügyi problémák között olyan betegségek voltak, mint a rák, a cisztás fibrózis és a stroke. A kutatók megállapították, hogy az egészséggel összefüggő pénzügyi bizonytalanság jelentős hátrányos következményekkel jár a tanulmány számos résztvevőjének testi és lelki egészségére nézve. Például sok interjúalany beszámolt arról, hogy a feltörekvő depresszió tüneteit és más mentális egészségi problémákat tapasztal az egészségi állapotával és a kapcsolódó pénzügyi kihívásokkal kapcsolatban.