Hogyan lehet eltávolítani a rosszindulatú programokat a Mac számítógépről?

A Mac felhasználók gyakran dicsekednek, hogy számítógépjeik nem tapasztalnak rosszindulatú programokat. Elegendő időt és energiát kell adni ezeknek a programoknak, és előbb utóbb megtalálják a módját, hogy valamilyen csapást mérjenek a számítógépére.

[wp_ad_camp_1]

A Mac számítógépen található rosszindulatú programok nem olyan szokásosak, mint a Windows esetében, ám ez továbbra is problémát jelent, amelyről tudnia kell, hogyan kell kezelni. Ha van a számítógépén vírusírtó, akkor érdemes néhányszor áttakarítani vele a Mac-et. Azok számára, akik nem rendelkeznek vírusvédelemmel, vannak más módok is arra, hogy eltávolítsa a rosszindulatú programokat. A Mac számítógépen található rosszindulatú szoftverek meglehetősen egyszerűen tisztíthatók, ha a jelenleg futó programokat vizsgáljuk, hamar rájöhetünk, hogy melyek nem tartoznak ide.  Tehát hogyan lehet eltávolítani a rosszindulatú programokat a Mac-ról? Először meg kell tisztítani a letöltéseket. Sok rosszindulatú program kedveli a látszólag ártalmatlan letöltéseket és ezekre akaszkodnak rá, így véletlenül tölti le azokat. Nyissa meg a Finder alkalmazást. Kattintson a Letöltések opcióra az ablak bal oldalán.

Nyissa meg az összes legutóbbi telepítőfájlt, és keressen meg minden gyanús fájlt, amelyek úgy néznek ki, mintha nem kapcsolódnának az eredetileg letöltött programhoz. Tegye őket a kukába. Kattintson a fenti Alkalmazások elemre. Görgessen le és nyissa meg a Segédprogramok mappát. Kattintson az Activity Monitor elemre – ez lesz az első alkalmazás a mappában. A következőkben látni fogja mindazt, amelyet a Mac jelenleg futtat. Keressen bármit, ami nincs aktiválva. Kattintson duplán az alkalmazásra, majd kattintson a Kilépés gombra. Vegye figyelembe annak az elemnek a nevét, amelynek a folyamatát éppen leállította. Menjen vissza az alkalmazásokba és keresse meg azokat a zavaró, rosszindulatú fájlokat. A Command + f gombbal azonnal megkeresheti ezeket a fájlneveket. Tegye mindet a Kukába.