Hogyan lehet megtalálni a hálózati biztonsági kulcsot?

Ismeri a hálózati biztonsági kulcsot? Ez a bejelentkezési információt, amelyet leggyakrabban Wi-Fi jelszónak neveznek, biztonságban tartja személyes internetkapcsolatát. Ha routert telepít otthonába, a Wi-Fi jelet a környéken bárki megtalálhatja, tehát egy erős hálózati kulcs segítségével ellenőrizhető, ki férhet hozzá.

[wp_ad_camp_1]

Háromféle hálózati kulcs létezik. Ezek közül az egyik szinte minden bizonnyal az otthoni router védelmére szolgál: WEP (Wired Equivalent Privacy), WPA (Wi-Fi Protected Access), WPA2 (Wi-Fi Protected Access 2). Amikor a hálózat telepítve van, akkor védelem alatt áll egy véletlenszerű számokat és betűket tartalmazó komplex sorozat segítségével. A legtöbb erős jelszóhoz hasonlóan ez is könnyen elfelejthető. Ha meg szeretné tudni, mi a hálózati kulcs, vagy megváltoztatná, akkor ki kell derítenie. Ha kéznél van, akkor nézze meg magát a routert. A jelszónak valahol a külsején kell lennie, gyakran egy kis matricára nyomtatva. Ha a jelszó nem látható a routeren, akkor nézze meg a használati utasításban.

Ha jelszót adna meg valakinek, akkor arra utasíthatja, hogy tegye meg ugyanezt, de elég gyakori, hogy a routert valahol olyan helyen tárolja, ahol nem veszi észre, és biztos nem akarja, hogy a látogatónak a kanapé mögé kelljen másznia, hogy megtalálja. Van egy jobb út. Ha számítógépe már csatlakozik a Wi-Fi-hez, akkor a hálózati kulcsot elmenti. Ez lehetővé teszi, hogy automatikusan csatlakozzon, amint a hatótávolságon belül van, és azt is jelenti, hogy az eszközön keresztül megtalálja az információkat. Mindegyik internetszolgáltató és gyártó kissé eltérő kifejezést fog használni, így még ha a matrica megtalálható a routeren, akkor sem biztos, hogy tudja, mit néz. Ha a rendelkezésére áll az információ, akkor valószínűleg a következők egyikét fogja látni: jelszó, hálózati kulcs, vezeték nélküli jelszó, WPA-kulcs. Miután megtalálta a routert és azonosította a hálózati kulcsot a hardveren, azonnal csatlakoztathatja magát és másokat.