Hogyan lehetünk boldogok egy olyan munkában, amelyet nem szeretünk?

A legtöbbünk számára a munka követelmény. Amíg nem tárjuk fel vagy nem teremtjük meg azt a lehetőséget, amely lehetővé teszi számunkra, hogy dolgozzunk szenvedélyesen, addig lehet, hogy éppen olyan munkát végzünk, ami éppen nem a kedvencünk. A 9-től 5-ig tartó monoton munka elfogadható, amíg végre elkezdi követni szenvedélyét és célját. Amint elkezdi elismerni célját és táplálja szenvedélyét, a „napi munkája” tehernek tűnhet.

Szóval, hogyan éri el a heti 40+ órát anélkül, hogy úgy érezné, hogy egy olyan bűncselekményre szolgált rá, amelyet nem követett el? Íme néhány tipp ahhoz, hogyan lehet boldog a munkájában, amit utál: Maradjon távol a drámától. Tartsa távol magát a vitás emberektől. Kezdjen új projektet. Kösse össze egy új készséggel, amelyet meg szeretne tanulni vagy gyakorolni. Válasszon jobb perspektívát. Keresse a lehetőségeket és a győzelmeket a hiányosságok és hibák helyett. Keressen egy havert. A kutatások azt mutatják, hogy azok az emberek, akiknek barátai vannak a munkahelyükön, nagyobb arányban elégedettek a karrierjükkel. Tanuljon valami újat. Olvasson könyvet, olvasson cikket, vegyen fel egy online tanfolyamot. Találja meg a módját, hogy új információkat szerezzen, és hagyja, hogy inspirálják önt. Gyakorolja a hálát. Legyen hálás azért, amije van, és amit meg tud teremteni.

Ne beszéljen arról, milyen rossz dolgok vannak a világon. Növelje környezete súlyát azáltal, hogy pozitívan beszél a munkájáról, munkatársairól és vállalatáról. Dolgozzon tovább a szenvedélye felé vezető úton. Akár öt óráról, akár öt percről van szó, találja meg a módját annak, hogy a szenvedélyét beépítse a rutinjába. Éljen. Ha önmagát fekteti bele egy nem kielégítő munkába, hozzon létre jobb egyensúlyt több „tanórán kívüli” tevékenység hozzáadásával. Nem kell nyomorultnak lennie, még akkor sem, ha nyomorúságos munkát végez. Ha vállalja a felelősséget a munkahelyi boldogság megteremtéséért, akkor ismét karrierje vezetői ülésében helyezkedik el.