Hogyan szabaduljon meg a főzési szagoktól

Bacon, hal, hagyma és burgonya – mind nagyon finom és bódító illatú főzés közben, de miután az utolsó falatot is lenyeltük, ezek a szagok hamar felkavaróvá válnak, amelyeket azonnal el kell távolítani. Itt van néhány tipp, amellyel ki lehet szűrni ezeket a csípős és erős főzési szagokat, ezáltal a konyha is mindig friss marad.

[wp_ad_camp_1]

A megelőzés a legjobb orvosság és ez a konyhai szagokra is vonatkozik. Az edények lefedése tehát bent tudja tartani a szagokat, még mielőtt azok elterjednének, és ez az egyszerű de mégis nagyon fontos lépés biztosítja, hogy az előző esti hal vagy sült-krumpli szaga ne vándoroljon miközben ön a reggeli kávéját szürcsölgeti. Ne becsülje alá a friss levegő hatalmát sem, ezért az ablakok nyitása is segíthet abban, hogy kiszűrje a főzési szagokat. Szerezzen be egy kisebb ventilátort ami talán még hasznosabb lehet mint az ablaknyitás, csak tegye a ventilátort az ablak elé, így az majd egy szempillantás alatt kiűzi például a bacon szagot, és beengedi a friss levegőt.

Főzési szagok

Főzési szagok

A gyertya gyújtása is egy nyilvánvaló megoldásnak tűnik, de amikor meg akar próbálkozni azzal, hogy kiűzze a szagokat a konyhából bacon sütés után, nagyon fontos hogy vessen egy pillantást a gyertya címkéjére. A versengő szagok trükkösek lehetnek, ezért válasszon egy frissebb illatot, mint például a citrusfélék. A vasárnap reggeli villásreggeli szagát pedig erős illatú gyertyákkal érdemes eltüntetni. Az azonnali mosogatás is nagyon kifizetődő lehet, hiszen az igazság az, hogy a legtöbb rossz szag alapja a mocskos, olajos edény, így tisztítsa meg ezeket rögtön, így eltávolíthatja a kellemetlen szagokat. Töltsön forró vizet és mosogatószert az edényekbe, ez majd megkönnyíti a mosogatást és a szagok kiűzését is. Végül pedig a fűszernövények párolása is kifizetődő lehet, például a fahéj, a szegfűszeg és a csillagánizs illata is képes egy szempillantás alatt megszabadulni a sültkrumpli, vagy éppen a hal szagától.