Hol érdemes megszállni Guatemalában?

Az ország a maja civilizációjának legfontosabb helye, egy olyan korú civilizáció, amely korában elég fejlett volt. A régiót a 16. században a spanyolok hódították meg, és számos gyarmati város maradt hátra, amelyek közül Antigua a leglátványosabb.

[wp_ad_camp_1]

Érdemes belépnie lehet az egyik színes piacra, ahol helyben kézműves készítményeket is vásárolhat, vagy éppen készíthet. Számos remek szálláslehetőséget talál Guatemalában, a tóparttól a domboldalig, ahol pihenhet a túrázás és a szabadidős tevékenységek elfoglaltsága után. Az Antiguában lévő Hotel Cirilo az egyik legjobb hotel a városban, amely, egykor Guatemala gyarmati fővárosa volt. Ez a luxus butikhotel mindössze hét szobával rendelkezik, de ami igazán egyedivé teszi, az a környezet. A szálloda a 16. századi gyarmati templom romjai köré épült. A vendégek varázslatosnak tartják, és feltétlenül próbálja ki itt a reggelit, a kertben ülve, a romok között. Sétatávolságra van a látnivalóktól, és ez remek hely párok számára, mivel a 15 év alatti gyermekek nem engedélyezettek itt.

Guatemala

Guatemala

Ha érdekli önt a maja vallás, akkor szálljon meg a  Bolontiku Hotel Boutique épületében. A szálloda neve magyarul „szentély kilenc maja istennek”. Ez egy jó hely ezen ősi kultúra miszticizmusának megtapasztalására, mivel a szálloda a festői Itzá-tónál és a közeli dzsungelben található. Az étteremben a maják által használt alapanyagokból készült ételeket szolgálnak fel. Ha esetleg úton szeretne érkezni, a szálloda befogadja a helikopterét. A látványos környezetben golfozni is lehet a La Reunion Golf Resortban, kb. 30 percre Antiguától. A Fuego Maya pálya a világ egyik legjobb golfpályája. A  legszebb itt azonban a kilátás: négy vulkán látható innen. Ezek a vulkánok a tetőtéri bárból és az étteremből is láthatók. A szobák modernek, saját terasszal, végtelen hosszú medencékkel és saját kültéri zuhanyzóval.