Hol vásárolj Londonban?

Minden nyaralónak és kirándulónak más igényei vannak, és igyekeznek ezekhez is alkalmazkodni az utazásaik során. Van, aki egzotikus helyekre látogat szívesebben, van, aki a természetbe, van, aki Amerikára vagy az európai városokra kíváncsi, és van, aki csak egyszerűen kimegy az erdőre.

[wp_ad_camp_1]

Abban meg lehet egyezni, hogy az európai városok közül Párizs és London azok a helyek, amelyeket a leginkább látogatnak a turisták. Ez a szépségüknek és a reklámfogásoknak egyaránt köszönhető. Sokban csak azért mennek például Londonba, hogy elmondhassák: voltak már ott. Ezek a tények sajnos azt vonják maguk után, hogy az említett két város a két legdrágább európai, sőt, lassan már világszinten is. Ezért, ha valaki ide látogat, akkor nagyon a pénztárcája mélyére kell nyúlnia. Léteznek azonban „barátságosabb” megoldások is. Vannak olyan bárok, éttermek és piacok, amelyek az európai átlagember pénztárcájához vannak mérve, és megemészthetők. Azonban nagyon jól kell tudni, hogy hol is találhatók meg, mert nem reklámozzák őket túlzottan… Ha Londonról beszélünk, akkor valamit mindenképpen meg kell jegyeznünk: a piacokon található élelmiszerek valóban természetesek, és egyben finomak is (sőt, szinte kizárólag a piacokon találhatjuk meg ezeket, de ez már egy másik kérdés). A legelső, ahova érdemes elmenni, a Borough Market. Az itt található élelmiszerek mind nagyon ízletesek, és nem is olyan drágák, mint ahogyan azt elképzelnénk.

London

London

Mindenesetre, ha Londonban kell gondoskodni az étkezésünkről, akkor sokkal olcsóbban jövünk ki, ha innen vásárolunk, mintha például elmennénk egy étterembe. A másik piacét, amelyek megéri felkeresni, az a Brick Lane Market. Ez abban különbözik az előzőtől, hogy nem az ételeken van a lényeg (de persze az is van azért), hanem a ruhákon és a kézzel készített termékeken. Ha valaki szereti az ilyesmit, akkor mindenképpen látogasson el ide. Bár az árak átlagosan magasnak mondhatók, viszont akadnak olcsóbb dolgok is. megpróbálni mindenképpen érdemes, már csak nézelődés céljából is. Ez után lehet a Columbia market az úti cél. Ez azért annyira különleges helyszín, mert egy virágpiacról van szó. Az emberek többsége nem hallott ilyesmiről, és nagyon meglepődve fogadja ezt. Ha Ön is ellátogat ide, biztosan meg fog majd lepődni, mert, még ha nem is vásárol, valóban lélegzetelállító látványt fog nyújtani a virágrengeteg.