Holt tengeri kozmetikumok előnyei, a Holt tengeri szappan

A Holt-tenger neve talán sokak előtt ismerősen cseng, hiszen lehet, hogy már személyesen is járt ott. A Jordánia és Izrael határán fekvő Holt-tenger a Föld legmélyebb pontja, hiszen 410 méterrel a tengerszint alatt található meg. A víznek nincsen egyáltalán kifolyása és csak természetesen párolgással képes a víz távozni onnan. 21 különböző ásványi anyag tartalmát is ennek a különleges klimatikus viszonynak köszönheti.

A Holt tengeri fekete iszap és a víz az, amelyet folyamatosan kitermelnek annak érdekében, hogy minőségi kozmetikumokat állíthassanak elő. A kozmetikumok az arc, a test és a hajápolásra is kiválóan alkalmasak. Az általában koncentrált kivonatok igen hatékonyan hidratálják a bőrt és erősítik annak védelmi mechanizmusát is. A bőr tapintása és megjelenése is teljesen megváltozik a Holt-tengeri kozmetikumok használatával. A legtöbb esetben az iszapból pakolásokat készítenek, amelyek regeneráló és fiatalító hatással is bírnak. Kimondottan az érzékeny és a száraz bőrűeknek nyújt ideális megoldást a bőrápolásban.

Holt-tengeri iszapos szappan

Holt-tengeri iszapos szappan

A Holt tengeri szappanok egyáltalán nem károsítják a bőrt és hozzájárulnak annak ápolásához. Azoknak, akik mitesszeres bőrrel vagy számtalan gyulladt felülettel küzdenek egész életükben, igen érdemes kipróbálniuk ezeket a készítményeket. Ezek használhatóak tusolás közben, reggeli arcmosáskor is. A szappanok a felesleges faggyúkat eltávolítják és megszüntetik a zsíros bőrre oly jellemző csillogást is. A bőr egészséges egyensúlyát visszaállítják, hiszen egészen a gyökerektől szünteti meg a problémákat.