Hurrá nyaralunk, de miből?

Napjainkban sajnos hajlamosak vagyunk arra, hogy többet költünk, mint amit megkeresünk. Szeretünk jól öltözni, szép lakásban élni, a legmenőbb autóval közlekedni. De mind ez miből? Egész év folyamán mindent megteszünk, hogy félretegyünk a keresetünkből, valahogy mégsem futja egy külföldi nyaralásra.

[wp_ad_camp_1]

Ki ne szeretne eljutni néhány napra Horvátországra vagy akár egy Karib-tengeri országba párjával vagy családjával? A nyaralásra vágyó emberek is felvehetik a hitelt, hisz az utazási irodák erre bátorítják az ügyfeleket. Kényelmesen otthonról, telefon és internet segítségével kedvező lehetőségek tárulnak elénk. Felvehetünk személyi kölcsönt abban a tudatban, hogy valahogy majd csak megadjuk. De ez már nem is annyira lényeges, hisz nyakunkon a nyár és ideje elindulni a nyaralásra. Majd csak lesz valahogy, szép lassan törlesztjük az adósságot. Talán sok számla még kifizetésre vár, de ez sem akadály itt a nyár, a szabadságolások és az utazások ideje. Szeretünk mutatni a külvilág felé, hogy azt higgyék nekünk is jól megy. A gond csak az, hogy sokan nem mérik fel az ezzel járó következményeket és azt a tényt, hogy a hitel egyre csak növekedni fog.

Nyaralás

Nyaralás

A megfigyelések azt mutatják, hogy főleg a fiatalabb korosztály választja a külföldi utazásokat. Nem értékelik a magyarországi tájak szépségeit, nem ismerik sokan a helyi nevezetességeket, turisztikai látnivalókat. Az igazi értékek mindig a szemünk előtt hevernek, de ahogy mondják. Majmolni próbáljuk a tőlünk tehetősebb emberek szokásait és mi is egy tengerparton szeretnénk süttetni a hasunkat. Az idősebb korosztály körében megfigyelhető, hogy ők még nagy előszeretettel választják az itthoni termálfürdőket. Ők nem szokták meg azt, hogy előre költekeznek. Következetesen, előreláthatóan éltek, terveztek és vásároltak.