Igénytelen virágok notórius virággyilkosoknak

Ha a rokonság minden tagja tisztában van vele, hogy neked vétek virágot vinni, mert maximum egy hétig bírja nálad minden növény, azonban te mégis szeretnél egy kis zöldet a lakásba, akkor érdemes olyan növényeket beszerezni, amik nem igényelnek különösebb törődést.

[wp_ad_camp_1]

Vannak megszállott kertészek és akadnak olyanok, akik nem igazán híresek szobakertészkedésükről, hogy finoman fogalmazzunk. Ha te is hajlamos vagy megfeledkezni még az öntözésről is, akkor sem kell lemondanod a növényekről, ugyanis vannak olyan növények, amik akár egy sötét sarokban is vígan elvannak. Az egyik ilyen a majomfa, ami az egyik legigénytelenebb növény. Érdemes beszerezni egyet, hisz azon túl, hogy nem igazán igényel különösebb törődést, állítólag még szerencsét is jelent, mert pénzt hoz a házhoz. A sárkányfa szintén népszerű a kezdő szobakertészek körében. A mozaiklevél különleges leveleinek köszönhetően sokak kedvence, ráadásul akár árnyékban is szépen fejlődik.

Hazánk egyik legkedveltebb dísznövénye a rákvirág, mely a fényszegény helyeken is vígan elvan. Az impozáns kinézetű buzogányvirág trópusi jellegének köszönhetően különleges hangulatot áraszt a szobában. Akár bokor méretűre is megnő, így tökéletes, ha egy nagyobb növényre vágysz. A borostyán nem csak a házak falán impozáns látvány, de a szobában is tökéletes. Gyakorlatilag bármilyen mostoha körülmény mellett tökéletesen tud nőni. Az anyósnyelv akár a szárazságot is jól viseli, de a tűző napfény is jót tesz neki. A huzat szintén nem jelent számára gondot. Tökéletes kiegészítője a szobának, főleg annak tudatában, hogy a beltéri levegőt nagyszerűen tisztítja. Ha viszont olyan igénytelen növényre van szükségünk, ami csodaszép virágokat növeszt, akkor a viaszvirágot ajánljuk.