Igénytelen virágok notórius virággyilkosoknak

Ha a rokonság minden tagja tisztában van vele, hogy neked vétek virágot vinni, mert maximum egy hétig bírja nálad minden növény, azonban te mégis szeretnél egy kis zöldet a lakásba, akkor érdemes olyan növényeket beszerezni, amik nem igényelnek különösebb törődést.

Vannak megszállott kertészek és akadnak olyanok, akik nem igazán híresek szobakertészkedésükről, hogy finoman fogalmazzunk. Ha te is hajlamos vagy megfeledkezni még az öntözésről is, akkor sem kell lemondanod a növényekről, ugyanis vannak olyan növények, amik akár egy sötét sarokban is vígan elvannak. Az egyik ilyen a majomfa, ami az egyik legigénytelenebb növény. Érdemes beszerezni egyet, hisz azon túl, hogy nem igazán igényel különösebb törődést, állítólag még szerencsét is jelent, mert pénzt hoz a házhoz. A sárkányfa szintén népszerű a kezdő szobakertészek körében. A mozaiklevél különleges leveleinek köszönhetően sokak kedvence, ráadásul akár árnyékban is szépen fejlődik.

Hazánk egyik legkedveltebb dísznövénye a rákvirág, mely a fényszegény helyeken is vígan elvan. Az impozáns kinézetű buzogányvirág trópusi jellegének köszönhetően különleges hangulatot áraszt a szobában. Akár bokor méretűre is megnő, így tökéletes, ha egy nagyobb növényre vágysz. A borostyán nem csak a házak falán impozáns látvány, de a szobában is tökéletes. Gyakorlatilag bármilyen mostoha körülmény mellett tökéletesen tud nőni. Az anyósnyelv akár a szárazságot is jól viseli, de a tűző napfény is jót tesz neki. A huzat szintén nem jelent számára gondot. Tökéletes kiegészítője a szobának, főleg annak tudatában, hogy a beltéri levegőt nagyszerűen tisztítja. Ha viszont olyan igénytelen növényre van szükségünk, ami csodaszép virágokat növeszt, akkor a viaszvirágot ajánljuk.