Így indítsd a reggelt, hogy jó legyen a napod

Nem véletlenül született meg a mondás már jó rég, miszerint aki bal lábbal kelt fel, annak az egész napja el van rontva. Bizony az, hogy hogyan töltjük az első 20-30 percet az ébredés után, az hatással van az egész napunkra.

Ráadásul a digitalizáció még életünk ezen szegmensébe is egyre jobban beeszi magát. Az emberek egy jelentős része a mobiljával fekszik le (ami aztán egész éjszaka ott van valahol elérhető távolságban), és amikor kinyitjuk a szemünket, akkor az első dolgunk, hogy a mobil után nyúlunk. Ez rengeteg szempontból egészségtelen, és a megfelelő napindításhoz egy sokkal nyugodtabb, kellemes rutint kell kialakítanunk. Ennek első lépése legyen az, hogy száműzünk minden elektromos kütyüt a közelünkből és amikor felébredünk, akkor hagyunk időt magunknak arra, hogy ráhangolódjunk a tennivalókra. Ezt követően a első 10-15 percet fordítsuk kizárólag magunkra és a családtagjainkra. Egy reggeli ölelés, a gyermek ébresztése, vagy egy pár perces beszélgetés sokkal pozitívabb rezgéseket ad, mint a telefon, vagy a tablet nyomkodása.

Emellett legyen része a reggeli rutinnal valamilyen mozgás. Hogy egy gyors, tíz perces torna, vagy egy jóga az, ami számunkra megfelelőbb, ezt mindenkinek magának kell eldöntenie és kitapasztalni, a lényeg, hogy valamilyen testmozgást végezzünk ilyenkor. Ezt követheti a reggeli. Nem véletlenül mondják sokan, hogy ez a nap legfontosabb étkezése, ami abból a szempontból valóban így van, hogy ilyenkor indítjuk be a szervezetünket, emiatt érdemes könnyű, rostban gazdag, jól emészthető táplálékot fogyasztanunk. Ha a reggelin túl vagyunk, akkor következhet a napi tennivalók átgondolása. Rendszerezzük magunkban, hogy milyen tevékenységek várnak ránk, a munkahelyen és azt követően, mi az, amire különösen oda kell figyelnünk és semmiképpen sem felejthetjük el. Ezzel a 30-40 perces rituáléval szellemileg és fizikailag is felkészülünk az előttünk álló napra, és az elénk gördülő akadályokat sokkal könnyebben fogjuk legyőzni.