Így szabaduljon meg a lábviszketéstől

Semmi sem dobogtatja meg a szívét, mint a kísértés, hogy új lábbelit vegyen. Néha az öltözékünknél nagyobb jelentőséget tulajdonítunk az általunk választott lábbelinek. Lehet, hogy piszkos vagy szakadt ruhát visel, vagy egyszerűen kiment a divatból, de nem számít, ha a cipője és a lábbelije megfelelő, mert akkor egyszerűen megnövelheti a divathányadosát.

Az új lábbeli vásárlásának ezt az örömteli alkalmát azonban egyetlen tényező akadályozhatja – a lábbeli viszketése vagy a lábbeli csípése. Mindenki tapasztalta már, aki rosszul szabott vagy szűk új lábbelit használt volna. Ez nem éppen viszketés, hanem egy csúnya seb vagy bőrgyulladás. A cipő dörzsöli a bőrt, és súrlódást okoz, fájdalmat és duzzanatot okozva. Ha nem megfelelően gondoskodnak róluk, hólyagokhoz és hegekhez is vezethetnek. Ezenkívül a seb időtartama alatt nem lehet elégedett azzal, hogy viselje őket, mivel valódi irritáló hatásúak lehetnek. Az antiszeptikus krémek és testápolók gondoskodnak az ilyen cipőcsípésekről és -viszketésekről, de kipróbálhat néhány otthoni gyógymódot a csípések enyhítésére. Előnyösek a fájdalom és a hegesedés csökkentésében is. Nézzünk meg néhány ilyen lehetőséget.

Áldottak vagyunk, hogy ismerjük a kókuszolajat. A végtelenségig sorolhatnánk a mindennapi életünkben való végtelen számú felhasználását. Sok esetben a kókuszolajat használjuk első védelmi vonalként számos betegség ellen. Az ilyen dolgok alól a lábbeli viszketés sem kivétel. Gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, és jótékony hatású lehet a hegek megnyugtatásában és segít megszabadulni a gyulladásoktól. Naponta kétszer vagy háromszor kenje be az érintett területet kókuszolajjal. Ezenkívül egy-két napig bekenheti a lábbeli belső rétegét kókuszolajjal, hogy ne okozzon újra kellemetlenséget. Vigyen fel azonban vékony réteget, és ne túl vastagot, mivel a kókuszolaj elkezdhet csöpögni a lábujjakon.