Irodalom, híres bárok, utazás…

A leghíresebb regényírók sokszor bárokban alkották legnagyobb műveiket, szinte minden írónak megvolt a maga kedvenc helye. Ha Te is szereted az irodalmat, szívesen utazol, akkor most eláruljuk, hogy mely bárokat kell mindenképp felvenni a listádra.

[wp_ad_camp_1]

Az El Floridita bár Havannában, Kuba hangulatos városkájában vár. A bár Ernest Hemingway törzshelye volt egészen az 1940-es évektől kezdve majd’ 20 éven keresztül, végig abban az időszakban, amíg az író Kubában élt. Hemingway nagyon sok időt töltött a bárban, sőt még kedvenc itala is volt, mégpedig a hely specialitása, a Daquiri. Az italt még az írásaiban is említette, illetve magát a bárt is. Az El Floriditában ma életnagyságú bronzszobor és neki dedikált bárszék áll.

A Carousel Bar New Orleans városában várja a vendégeket. A bárhoz tartozó hotelben olyan nagy nevek szálltak meg, mint például Tennessee Williams, William Faulkner, de Ernest Hemingway ée Eudora Welty is. Éppen ezért a hely nem éppen olcsó, de azoknak, akik rajonganak az amerikai irodalomért, lehetőségük van, ott meginni egy italt, ahol egykoron a legendák tették ugyan ezt.

Les Deux Magots

Les Deux Magots

A Les Deux Magots bár már Párizsban várja azokat akik szeretnének egy jót inni. A Les Deux Magots bárról tudni kell, hogy a 20. századi francia irodalmi fontos helyszíne volt, ma pedig igazi turista paradicsom. A feministák keresztanyja, Simone de Beauvoir, de Jean-Paul Sartre, Albert Camus is ebben a bárban iszogatott, sőt Hemingway is benézett néha-néha.

Ha Írországban jársz, azon belül is Dublinban, akkor a Kennedy’s bárt ne hagyd ki! A dublini Kennedy’s bár egykor fűszeresboltként működött, ahol alkalmazottként maga az ifjú Oscar Wilde is kereste meg a napi betevőjét. Az épületből aztán később egy kocsma lett, és még ma is azt. Most a a vendégek ugyanott kortyolhatják az italukat, ahol valamikor James Joyce, vagy Samuel Beckett tette azt.