Kastélyok és kikapcsolódás a szomszédban

Az utazás terén számtalan lehetőség van a kirándulni vágyók számára, ám nem kell mindig messze menni ahhoz, hogy valaki tökéletesen elégedett legyen az utazás eredményével. A szomszédos Szlovákia megannyi lehetőséget tud biztosítani, nem csak úgy kell rá gondolnunk, mint síelési lehetőségre. Ma már számtalan lehetőség közül tudnak választani az érdeklődők, hiszen minden igényt kielégítő kínálattal rendelkeznek a szomszédos szállodák és a gyönyörű kastélyok.

[wp_ad_camp_1]

Az összeköttetés remek, nagyszerű az úthálózat, így nem jelenthet gondot átruccanni a szomszédba és legtöbb esetben még nyelvi gondok sem akadnak, a legtöbb helyen ugyanis magyarul is kiválóan beszélnek.

A szlovákiai ajánlatok egyik legjobbikát könnyedén elérhetjük az Esztergomtól a párkányi hídon átkelve. Csupán pár perc alatt elérhetjük a csodálatos muzslai térség egyik csodáját, a Chateau Bélát. A kastély a francia vidéki barokk stílusában épült és rengeteg magyar vonatkozása van építészeti szempontból. A kastély a sok év alatt számtalan funkciót töltött be, majd végül szinte tönkrement. A változás 2000 decemberében köszöntött be, amikor Ilona von Krockow grófnő és Matthias gróf nem csak visszavásárolták az ősi birtokot, de azt tökéletesen fel is újították, ami ötvenmillió eurót emésztett fel.

Amade Chateau

Amade Chateau

A Chateau Bélában kialakítottak egy ízléses borozót. A pompás ötcsillagos kastélyszállodában remek konyha is működik, valamint wellness részleg és teniszpálya is várja a kedves vendégeket.

A másik páratlan ajánlat a szintén ötcsillagos Amade Chateau, ami Győrtől mindössze huszonöt kilométerre található, Csallóközben. A Lajos-korabeli kastély ma hatalmas és lenyűgöző angolparkjával, romantikus belső tereivel, spa-jával és törökfürdőjével várja vendégeit varázslatos környezetben. A szálloda húsz egyedi szobával és tíz lakosztállyal, valamint magyarul beszélő személyzettel tudja biztosítani a páratlan hangulatot minden látogató részére.