Készítsd fel hajad a télre! Mi eláruljuk hogyan!

Először is fontos, hogy télen hidratáld többet hajadat, mint különben. Ez persze igaz a szervezetünk egészére is, de a hajunkra most különösen. Ahogy az idő egyre hidegebb lesz, úgy válik szárazabbá a levegő is, ezért legalább hetente egyszeri alkalommal használjunk mélyhidratáló pakolást, hogy ezzel is segítsünk a hajszálaknak.

Érdemes változtatni a mindennapi rutinon, vagy érdemes alkalmazkodni a környezeti változáshoz a használt termékekkel is. Vékony szálú haj esetén például nyugodtan válthatunk egy jobban hidratáló samponra és balzsamra, ami télen nem nehezíteni el úgy a hajat, mint ahogyan azt nyáron tenné, sőt még akár hajhabot is használhatunk.

Havonta vágassunk pár millimétert hajunkból, mivel a rendszeres hajvágás a töredezés megelőzésének az egyik leghatékonyabb módja. Két hajvágás között pedig mindenképp használjunk hajvégápoló olajat, hogy ezáltal minimalizálni tudjuk a töredezés kialakulásának esélyét.

Egészséges szőke haj télre

Egészséges szőke haj télre

Nagyon fontos a megfelelő hővédelem. A hajszárító használata, vagy bármilyen hőhatással járó hajformázás, mint például az annyira népszerű hajvasalás, télen különösen roncsolja a hajat az erős hőingadozás miatt. Ilyen esetben óvjuk hajunkat megfelelő hővédő spray használatával.

Mindig óvd a hajad a hidegtől, tehát mindig legyen nálad egy sál vagy sapka, de legalább egy esernyő, amivel a hideg esővíz vagy a hó ellen megvédheted a hajszálaidat, ami mindig kéznél lesz, ha hirtelen elkap az eső vagy a hó.

Légy előrelátó és előzd meg a fakulást! Akár hiszed, akár nem, a téli hőingadozás legalább annyira roncsolja a hajszálak felszínét, mint a jól ismert nyári UV sugárzás. Pontosan ezért a festett haj esetén hajszínünk megőrzése érdekében mindenképp használjunk egy színvédő hatással bíró sampont, ami lassítani tudja a fakulás menetét.