Kezdeményezőkészség

Nélküle még a házból sem lépnél ki! „Úgy tűnik, a siker összefonódik a cselekvéssel. A sikeres emberek folyton mozgásban vannak. Követnek el hibákat de nem adják fel” – Conrad Hilton, szállodaigazgató.

[wp_ad_camp_1]

Te kezdeményező szellem vagy? Szüntelenül lesben állsz a lehetőségekre, vagy várod, hogy a sült galamb a szádba kerüljön, csak azért mert Te pozitívan gondolkodsz? (mondod magadról)

Kész vagy lépéseket tenni, a legjobb ösztöneid szerint? Vagy mindent a végtelenségig elemezgetsz?  Mikor történt meg utoljára, hogy valami fontos dolgot kezdeményeztél az életedben? Ha az utóbbi időben nem noszogattad magad, hogy kilépj kényelmi zónádból a kezdeményezőkészséged újraélesztésére van szükséged.

Ahhoz, hogy holnap kibontakoztathasd képességeidet, ma meg kell tenned egy merész lépést!

Ha hiányzik belőled a kezdeményezőkészség, fel kell ismerned, hogy a probléma gyökere nem másokban, hanem önmagadban rejlik. Gondold végig, miért halogatod a cselekvést? Nem veszed észre az alkalom kínálta lehetőséget?

Mindaddig nem leszel képes előrelépni a külvilágban, míg önmagadban nem lépsz előre!

A lehetőség nem jön az ajtódhoz, hogy bekopogjon! Neked kell kimenned, hogy megragadd. Ne várd, hogy a lehetőség bekopogtasson.

Vedd számba az előnyeidet, adottságaidat és erőforrásaidat! Ha ezt megteszed, képet kapsz a benned rejlő képességekről. Ezután pedig a hét minden napját töltsd a lehetőségek felkutatásával! A lehetőség mindenhol jelen van!

A lehetőséget meglátni egy dolog, a tettek mezejére lépni egy másik. „A zuhany alatt mindenkinek támad egy nagy ötlete.” De kevés az olyan ember, aki kilép, megszárítkozik és tesz is valamit a dologgal kapcsolatban.. Válaszd ki a legjobb lehetőséget amit látsz, és addig meg se állj, amíg minden tőled  telhetőt meg nem tettél a valóra váltásáért!