Köhögés és annak csillapítása

A köhögés egy irritációs jelenség, vagy úgy is mondhatnánk, hogy egy tünet, amely különféle betegségek velejárója lehet. A leggyakrabban, mint vírusos vagy bakteriális fertőzés tűnhet fel.

[wp_ad_camp_1]

Amikor akut köhögéssel állunk szemben, akkor a leggyakrabban annak vírusos légúti fertőzés állhat a hátterében. Ám egyes esetekben akár tüdőembólia is állhat a hátterében. A krónikus köhögésnek viszont különféle okai lehetnek, melynek felderítésére mindig orvosi vizsgálatra lesz szükség. Ilyenek lehetnek pl. a krónikus bronchitisz, amely leggyakrabban azoknál jelentkezik, akik dohányoznak. Továbbá meg kell még említeni a krónikus, illetve az obstruktív tüdőbetegséget, hörgőtágulatot, krónikus arcüreggyulladást, allergiát és még a szívelégtelenséget is, stb. Tehát a köhögés nagyon sok oknál fogva jelentkezhet, így mi most annak járunk utána, hogy hogyan is tudjuk ezeket a rohamokat csillapítani. Minden esetben, amikor szeretnénk egy tünetet csillapítani, akkor a legelső, hogy megtaláljuk az alap betegséget, majd arra próbáljuk el hatni. Ugyanis a legtöbb gyógyszerrel csak a tüneteket nyomhatjuk el, vagy gyógyíthatjuk, de a betegséget nem szüntethetjük meg.

Köhögés

Köhögés

A köhögéscsillapító gyógyszerek csak száraz köhögés esetén szedhetőek, akkor is csak is abban az esetben, ha az orvos javasolja. Amennyiben nyákos köhögéssel küszködünk, akkor célszerű nyákoldókat alkalmazni. Ugyanis ezek hígíthatják a váladékot, így azt sokkal könnyebben köhögheti fel a beteg. Amennyiben megfázásos tünetként lép fel a köhögés, akkor az inhalálás is nagyon jó megoldásnak bizonyul. Melyet még jobbá tehetünk, ha pár csepp kamilla illóolajat adunk hozzá. Abban az estben, ha bakteriális fertőzéssel állunk szemben, akkor az antibakteriális kezelés nyújthat könnyed segítséget.