Lakberendezési tippek

A lakberendezés mesze túlmutat a bútorok összeválogatásán, szabadjára engedhetjük fantáziánkat, burkolatokat, színeket és anyagokat kell választanunk, megvilágítást megálmodni, otthont varázsolni a csupasz falakból. Igazi kreatív kalandban lehet részünk.

[wp_ad_camp_1]

Ahhoz, hogy otthonunk hangulata, berendezése egységes legyen, szem előtt kell tartani, hogy mi passzol leginkább személyiségünkhöz és stílusunkhoz. Át kell gondolnunk, melyek azok a tárgyak, bútorok, amiket feltétlenül meg szeretnénk tartani, azok hogyan fognak beleilleni új otthonunk stílusába. A színek kiválasztása talán a legfontosabb feladat. Nemcsak a teret tudja formálni, hanem a lakásban élők hangulatára, közérzetére is hatással van a megfelelő színhasználat. Egy világossárgára festett nappali optikailag tágasabbnak látszik, amellett serkenti az agyműködést és a gondolkodást is. Vörös szín alkalmazásával legyünk óvatosak, emeli a vérnyomást és a légzésszámot, hálószobában, ahol pihenni szeretnénk, ne alkalmazzuk. A kék szín tökéletes a hálószobába, nyugtatólag hat, az alvásra is jó hatással van. Emellett tértágító hatása is van. A fehér szín az ártatlanságot sugallja, elegáns hatást lehet vele elérni, de padlón alkalmazva lebegtető hatást érünk el, ami csökkenti a biztonságérzetet.

A tárolás mindig gondot jelent, a nappalin kívül helyezzük el a tárolandó holmikat, hogy tágasabb legyen a tér.  Egyre népszerűbbek az egyedi igények szerint legyártott bútorok, egy jó asztalos kell találni, aki valóra váltja álmaink. Fektessünk hangsúlyt a megvilágításra is, a fények játékával megváltoztathatjuk egy helyiség megjelenését. Az összhatás nemcsak a lámpák formájától, hanem a fényforrások megfelelő elhelyezésétől, a fények színétől és erősségétől. Ha nem vagyunk biztosak ízlésünkben, lakberendező segítségét kérhetjük otthonunk stílusának kialakításához.