Lakberendezési trendek 2016-ban

A modern otthonok mindig változnak. Mindenki szeretne minden évben valami újat, valami modernt bevinni a házába. Ezzel egyidejűleg a lakberendezési trendek is évről évre előrukkolnak valami újdonsággal, ami vagy tetszik nekünk vagy nem, és aztán pénztárcától és tetszéstől függően eldöntjük, hogy mi kerül abból be az otthonunkba.

[wp_ad_camp_1]

A 2016-os trendben elsődlegesen a színek esnek át kisebb-nagyobb változásokon. A sárga helyére egyre inkább belép a zöld és a barna. Már eddig is érezhető volt, hogy a melegebb narancs és citromsárga helyét elfoglalják az inkább elegánsabb barnás színek, de ez ebben az évben még inkább fokozódni fog. Emellett pedig, ahogy már említettük a zöld is fontos szerephez jut. Tehát mondhatni, a föld színei fognak dominálni az idei évben. Ezzel együtt azonban a szürke árnyalatai is divatosak lesznek. A sokaknak semmitmondó unalmas szín valahogy mégis egyediséget sugároz magából azzal egyidejűleg, hogy nem hivalkodik. És természetesen a fehér, mint mindig, most is marad a falakon, és ügyesen hangsúlyozza ki az egyes más színekkel rendelkező tárgyakat vagy bútorokat. Egyre több lakásban fordulnak majd elő a színek keveredései is, akár egy és ugyanazon falon is. Különböző geometriai mintákkal még egyedibbé varázsolhatjuk szobáinkat, és kihangsúlyozhatóakká válnak általa a helyiség egyes részei is. Ugyanígy a hagyományostól eltérő hatást keltő falfestékek is közkedveltekké fognak válni.

Lakberendezés 2016

Lakberendezés 2016

A konyhák lakberendezésében egyre inkább válik divatossá az alsó és felső szekrények különböző mintái, formái és színei. Ezzel azonban vigyázni kell, hiszen könnyű vele túlzásokba esni. Ezzel együtt a természetes minták és anyagok is egyre inkább bekerülnek ide is, ahogy a ház többi részébe is. Már a kültéri anyagokat is szabadon lehet beltéren is alkalmazni. A fekete rozsdamentes acél is igen divatosnak fog számítani idén. A fürdőszobák berendezését ezúttal inkább szobára emlékeztetően oldják meg. Kevesebb lesz a csempe, és több az eddig nem oda illőnek tartott darab. A nappali trendekben az elektronikus készülékek hanyagolása lesz a jellemző. Ez azt jelenti, hogy a televízió vagy a hifi, esetleg egyéb ilyen eszközök kiszorulnak onnan, és már nem a köré rendeződnek a bútorok. Ha esetleg mégis megtalálhatóak is, akkor is jól eltakarva, vagy beépítve. Tehát az idei év is bővelkedni fog újdonságokkal és meglepetésekkel. Vannak köztük könnyen megvalósítható és valóban jól mutató elképzelések is, azonban sose felejtsük el az örökérvényű szabályt, miszerint a kevesebb néha több!