Legérdekesebb kisvárosok Texas államban

Amerika második legnagyobb állama, Texas, valóban hatalmas. A táj itt drámai módon változatos, a sivatagoktól a mocsarakig, a fenyőerdőktől a hegyekig mindent megtalálhat, ha ide látogat, tehát szebbnél szebb kisvárosokat is. A spanyol befolyással bíró korábban mexikói falvaktól egészen a német bevándorlók által alapított és letelepedett területekig, a texasi kisvárosok érdekessége a bányákban, cowboyokban és a természeti csodákban rejlik, amiket érdemes felfedezni és meghódítani.

[wp_ad_camp_1]

Port Isabel egy egyedülálló város melynek saját világítótornya van. A város az 1700-as évekre nyúlik vissza, amikor a mexikói farmerek telepedtek le ebben a kis faluban, amelyet az USA elvesztett és visszanyert az évek során. A Lavaca megyében elhelyezkedő Shiner már kezdetek óta fejlődött. Eredetileg csak egy kereskedési raktár állt a területen, de a hely az 1885-ben létrejött postahivatal megnyitásával kezdett növekedni. A kisváros eredetileg német és cseh bevándorlókat vonzott. Llano tele van történelmi épületekkel, ami nem is csoda, hiszen ez Llano megye székhelye. A 1881-es déli hotel, a Badu épület, valamint a lenyűgöző Llano megyei bíróság és a börtön is olyan látnivaló, amit nem szabad kihagyni.

Port Isabel (Texas)

Port Isabel (Texas)

A Llano Megyei Múzeumban még több történelmet és örökséget is magába szívhat, amely egy korábbi gyógyszertár épületében helyezkedik el. A lengyel bevándorlók által alapított Bandera otthont ad Texas egyik legrégebbi templomának, a Szent István-katolikus templomnak, amely 1887-ben épült, és gyönyörű műalkotásokkal büszkélkedhet. Bár más történelmi épületek, mint pl. A Bandera megyei bírósági ház is érdekes látnivaló, sokkal híresebb a cowboyok miatt. Ez azért van, mert a cowboyok és a tanyák még mindig aktívak a területen. A Frontier Times Múzeum megmutatja, milyen volt az élet az 1920-as években Bandera.