Leghűségesebb barátunk: a kutya

Az emberek egyre jobban elszigetelődnek egymástól, a huszonegyedik század technikai és technológiai fejlődései bámulatosak, ugyanakkor az emberi kapcsolatok szempontjából nem kifejezetten előnyösek. Ez nem így van, ellenkezhetnek sokan, hiszen az internet és a telefon segítségével például szinte bármikor, bárhonnan felvehetjük a kapcsolatot bárkivel.

[wp_ad_camp_1]

A helyzet azonban az, hogy az ember igenis társas lény és nem csak arra van igénye, hogy a világhálón keresztül folytasson beszélgetéseket, hanem arra is, hogy legyen mellette valaki, akire állandóan számíthat és akit méltónak tart a szeretetére. Ha végigvesszük az emberi kapcsolatainkat, bizony gyakran elkeseredünk. A családtagjainkat talán szeretjük a magunk módján, de nem biztos, hogy mindig ugyanazon a nézeten vagyunk, a barátok és szerelmek jönnek és mennek. A valódi hűséget azt kell, hogy mondjuk, hogy az állatok sokkal jobban ismerik, mint az emberek. Az állatok közül is érdemes kiemelni a kutyát, akit köztudottan az ember legjobb barátjának neveznek mióta világ a világ.

Kutya

Kutya

Számos kutatás igazolja, hogy az ebek megérzik, ha szeretik őket és ők maguk is annak függvényében adnak szeretetet a gazdinak, amit ők kapnak. A kutyákat az ember már időtlen idők óta különböző tevékenységekhez használja: vannak többek között vadász, rendőr és vakvezető ebek is. Az, hogy egy eb mennyire lesz ügyes a saját „szakterületén” nem csak attól függ, mennyire intelligens kutyáról van szó vagy, hogy a gazdi mennyire türelmes és milyen jó pedagógiai érzékkel rendelkezik, hanem attól is függ, hogy mennyire szoros a kapcsolat az állat és az ember között. Ha tehát olyan társra vágyik, aki feltétel nélkül szereti Önt, aki mindig hűséges marad és aki akár az élete árán is megvédené a számára igazán fontos személyt, akkor szerezzen be bátran egy kutyát! Nem kell feltétlenül pénzt kiadnia érte, sőt, azzal teszi a legnagyobb szolgálatot, ha mondjuk egy menhelyről fogad örökbe egy gazdátlan, szeretetéhes ebet!