Legjobb európai zenei fesztiválok

Miután a hatalmas Coachella láz- a zenei fesztivál, ahol szinte már fontosabbak a ruhák és kiegészítők, mint maga a zene- lecsengett, ideje utánajárni a nevesebb európai zenei fesztiváloknak is, hiszen nyilván kevesebbe kerül az utazás, és talán még a zenei felhozatal is sokkal jobb. Tervezze nyaralását ezek köré az európai fesztiválok köré, és fesztiválozás után Michlen-csillagos éttermekben ehet, megmászhat egy gleccsert, vagy fürödhet egyet a Földközi-tengerben.

[wp_ad_camp_1]

Ha Spanyolországba szeretne ellátogatni, a legjobb spanyol fesztivál a Primavera Sound, ami egy öt napos júniusi fesztivál a Parc del Fórum-ban, Barcelonában. A fesztivál egy hatalmas területen található, ahol több előadóterem is a Földközi-tengerre néz. Idén nyáron fellép a Radiohead, Tame Impala, Tortoise, Savages, Air, Animal Collective, LCD Sound System és Sigur Rós is. A Secret Solstice nevű izlandi nyári fesztivál az a fesztivál, amely bezárja a nyári fesztiválszezont. 96 órán át a napfényben a fesztiválozók szó szerint egész nap buliznak, körülöttük pedig erdők, gleccserek, és vulkáni rugók találhatóak. Ha még sosem táncolt ezeréves jég alatt, akkor itt erre is lesz lehetőség, hiszen egy mérföld hosszúságú alagutat vájtak a Langjökull nevű gleccser belsejébe, ami Európa második legnagyobb gleccsere.

Zenei fesztivál

Zenei fesztivál

Ez a fesztivál főleg azoknak valók, akik szeretik az ilyen bakancslista-szerű, lélegzetelállító környezetet. Többek között itt is fellép idén a Radiohead, rajtuk kívül pedig Derrick Carter, Deftones, St Germain, Action Bronson, Of Monsters and Man és még sokan mások. Az Alpok lábánál, Svédországban a Montreux Jazz Festival várja a jazz stílus kedvelőit ezen a kéthetes rendezvényen. A jazzen kívül viszont napjainkban már rock, hip-hop és elektronikus zenészek is fellépnek, például a Muse, Flume, Dj Shadow, Buddy Guy, Van Morrison stb. A felsoroltakon kívül érdemes ellátogatni a portugál, Nos Alive fesztiválra és a magyarországi Szigetre is.