Lépések afelé, hogy sütője mindig jól működjön

Mint egy jó szappanoperában, a konyhában is az árul el minket, amitől a legjobban függünk, amit a legjobban szeretünk, ez pedig általában a sütő, ami egyben a konyha legfontosabb része. A sütő egy gép, amit gyakran kalibrálni kell ahhoz, hogy teljes kapacitással működjön. Nem kell tehát félni, csak követni kell a következő utasításokat, és így sütője sosem fogja elárulni önt.

[wp_ad_camp_1]

Tartsa a dolgokat fröcskölés mentesen, így sütője sokkal hatékonyabb lesz. A hagyományos sütőkben a hő tükröződik a fényes felületen a sütők falain, így amikor az étel sül, a hő nem pattan le, ami ráadásul egyenetlenül megsült ételhez is vezet, valamint foltokat hagy a sütőben, ezt pedig senki sem akarhatja. A legegyszerűbb módja annak, hogy makulátlanul tartsa sütőjét az az, hogy beállítja za öntisztító ciklust. Így három órával később csillogni villogni fog a sütő, és a lakásban is meleg lesz. A sütőben arra is kell ügyelni, hogy a hőmérséklet valóban 350 fokon legyen. Úgy tudja ellenőrizni a hőmérséklet pontosságot, hogy megnézi a sütőben levő digitális szonda hőmérőt.

Sütő

Sütő

Az is nagyon fontos, hogy megtalálja a forró pontot. Minden sütőben van egy olyan rész, amelyen jobban és gyorsabban megsül az étel. Ezt feltétlenül meg kell találni. Egyértelműen a legegyenletesebb hőmérséklet a sütő közepén található. A felső és az alsó részeken, valamint különösen a hátsó sarkokon a dolgok kiszámíthatatlanok lehetnek. Vegyen két vekni fehér lisztből készült kenyeret. Melegítse fel a sütőt 350 fokra, majd tegyen 12 szeletet a legalacsonyabb állványra, majd ellenőrizze a kenyeret 3-5 perc múlva. Ha sötét lett a pirítós, akkor az egy forró pont, ha pedig a kenyér kevésbé színeződött el, akkor az nem a megfelelő pont a sütésre. Ezzel a módszerrel lehet a legjobban rájönni arra, hogy hol található a legforróbb pont.