Lépj egy új világba! – Sziporkázó Indokína

Végeláthatatlan rizsföldek, fantasztikus emberek, élénk színek, izgalmas gasztronómia és számtalan kultúrkincs kavalkádja. Mindez megfűszerezve egy zsongással teli utcaképpel. Vietnam ámulatba ejtő légköre azonnal képes magával ragadni az embert.

[wp_ad_camp_1]

Délkelet-Ázsiában, azaz pontosabban Indokína térségében található. Itt látogatható a Ho Shi Min-mauzóleum, ezenfelül számos múzeum és még jó néhány történelmi különlegesség. Nagy hírneve van az izgalmas vízi bábszínháznak is, mely a 11. században ragadt meg kultúrájukban. Fügefából faragott bábokkal, félig vízben állva szórakoztatják a kíváncsi odalátogatókat. Gazdag, változatos természeti adottságokkal megáldott ország. Hanoi, a főváros Vietnam szívében, mondhatni a térség kultúrájának bölcsőjében fekszik, a Vörös-folyó mentén. Káprázatos növényvilág öleli a vidékeket. Mekong deltavidékén a mocsarak uralják a térséget, míg az ország északi részét monszunerdők borítják.

Indokína

Indokína

A városban észlelhető nyüzsgés, a robogók hangos zúgása különös hatással tud lenni az emberre. Konyhaművészetükben fellelhető a kínai konyha egyedisége, az indiai ételek specifikussága és a francia gasztronómia frissebb vonala. A konyha alapja a rizs, ami több, változatos formában kerül terítékre. Ezen kívül a tenger gyümölcsei és a zöldségek is a kedvelt harapnivalók közé tartoznak. E rendkívüli adottságainak köszönhetően, Vietnam turizmusa az elmúlt években felvirágzott. Kaland vágyó utazók lepik el a teret a bravúros nevezetességek körül. A helyiek számára a mindennapos káosz a közlekedésben már teljesen megszokott, az újonnan idelátogatóknak viszont ez kissé furcsa. Ebből az következik, hogy bizony nem árt körültekintőnek lenni Vietnam utcáin. Összességében egy szép és tartalmas kiruccanást ígérő ország.