Lépj egy új világba! – Sziporkázó Indokína

Végeláthatatlan rizsföldek, fantasztikus emberek, élénk színek, izgalmas gasztronómia és számtalan kultúrkincs kavalkádja. Mindez megfűszerezve egy zsongással teli utcaképpel. Vietnam ámulatba ejtő légköre azonnal képes magával ragadni az embert.

Délkelet-Ázsiában, azaz pontosabban Indokína térségében található. Itt látogatható a Ho Shi Min-mauzóleum, ezenfelül számos múzeum és még jó néhány történelmi különlegesség. Nagy hírneve van az izgalmas vízi bábszínháznak is, mely a 11. században ragadt meg kultúrájukban. Fügefából faragott bábokkal, félig vízben állva szórakoztatják a kíváncsi odalátogatókat. Gazdag, változatos természeti adottságokkal megáldott ország. Hanoi, a főváros Vietnam szívében, mondhatni a térség kultúrájának bölcsőjében fekszik, a Vörös-folyó mentén. Káprázatos növényvilág öleli a vidékeket. Mekong deltavidékén a mocsarak uralják a térséget, míg az ország északi részét monszunerdők borítják.

Indokína

Indokína

A városban észlelhető nyüzsgés, a robogók hangos zúgása különös hatással tud lenni az emberre. Konyhaművészetükben fellelhető a kínai konyha egyedisége, az indiai ételek specifikussága és a francia gasztronómia frissebb vonala. A konyha alapja a rizs, ami több, változatos formában kerül terítékre. Ezen kívül a tenger gyümölcsei és a zöldségek is a kedvelt harapnivalók közé tartoznak. E rendkívüli adottságainak köszönhetően, Vietnam turizmusa az elmúlt években felvirágzott. Kaland vágyó utazók lepik el a teret a bravúros nevezetességek körül. A helyiek számára a mindennapos káosz a közlekedésben már teljesen megszokott, az újonnan idelátogatóknak viszont ez kissé furcsa. Ebből az következik, hogy bizony nem árt körültekintőnek lenni Vietnam utcáin. Összességében egy szép és tartalmas kiruccanást ígérő ország.