Már elme által is vezérelhetőek a legújabb játékok

Hamarosan a múlté lesz a több órányi videójátékozás utáni ujjfáradtság, ugyanis egyes cégek olyan headseteket fejlesztettek ki, amelyek a felhasználók agyhullámainak engedelmeskedve működnek, így pedig lehetővé teszik számukra, hogy kölcsönhatásba léphessenek a számítógépekre telepített alkalmazásokkal.

[wp_ad_camp_1]

A NeuroSky nemrégiben promotálta új termékét, a MindWave Mobile-t, ami tulajdonképpen egy agy-számítógép interfész, ami lehetővé teszi a headsetet viselő felhasználók számára, hogy befolyásolják a számítógépeken és más eszközökön lévő alkalmazásokat, méghozzá az ujjuk felemelése nélkül. Egy speciális MindWave headsetet viselve tehát a gondolatok segítségével lehet kormányozni például egy játék helikoptert is.

A headsetben lévő chipek engedelmeskednek az agyhullámok jeleinek, az adatokat pedig Bluetooth kapcsolaton keresztül szállítják a felhasználók számára a számítógépeikhez vagy mobil eszközeihez a kommunikáció során. A rendszer tehát képes érzékelni, hogy mit gondolsz. Egyszer talán még arra is tudod használni az agyhullámaid, hogy egy autót irányíts.

MindWave Mobile

MindWave Mobile

A Szilícium-völgyben lévő vállalat már meg is célozta az agyfejlesztő játékokat és az oktatási alkalmazásokat. Az agyhullám-technológiát így már alkalmazzák több malajziai és szingapúri iskolában olyan programokban, amelyeket arra terveztek, hogy segítsék a tanulókat koncentrációjuk fejlesztésében. A cég képviselője azt nyilatkozta, hogy az ilyen technológiák hatalmas potenciállal rendelkeznek sok család számára, különösen a kínai közösségekben, figyelmet szentelve az oktatásra.

A vállalat jelenleg új partnereket keres, hogy általuk egyéb alkalmazásokat is kifejleszthessenek a chipekhez. A rendszer tehát még fejlesztés alatt, nem lesz holnap a polcokon az agyhullámmal irányítható játék, de pár egy-két éven belül lehet számítani megjelenésére, avagy a tömeggyártás megkezdésére is.