Megfelel Önnek a pénzügyi karrier?

Vannak, akik régóta tudják, hogy pénzzel akarnak dolgozni. Ha mindig is szeretett fejben számolni, szereti a jó Excel-képletet és erős üzleti érzéke van, akkor a pénzügyekkel kapcsolatos munka ideális lehet az Ön számára.

[wp_ad_camp_1]

Nyilvánvalóan ez nem a legelbűvölőbb munkahely, de a belépő szintű fizetések nagyon jók. Ráadásul valljuk be, az embereknek mindig lesz pénzük, és szükségük lesz valakire, aki vigyáz rá, így a karrier ezen a területen is elég biztonságos lesz. A legtöbb ember számára a pénzügyekkel kapcsolatos munka csak a bankokról szól. Ugyanakkor, mint a legtöbb karrier, ez is a sokféle terület egyike. Szeretne bankár vagy befektetési menedzser lenni? Pénzügyi kereskedő vagy tőzsdei szakember? Okleveles könyvelő vagy adóellenőr lenne inkább? A befektetési menedzsment számos különböző pénzügyi szakterületet jelent, például részvények, kötvények és más értékpapírok szakmai vagyonkezelését. Általában a befektetések vételére és eladására utal egy adott befektetési cél elérése érdekében. Alapvetően ezek a vállalatok tőkét gyűjtenek ügyfeleik nevében.

A befektetési menedzser munkájának kezdő bére magas, de ez hatalmas felelősséggel és hosszú órákkal jár. Ilyenkor garantáltan heti 40 óránál többet dolgozhat, ha sikeres befektetési menedzser szeretne lenni. Az okleveles könyvelő pénzügyi szakértő. Feladatuk, hogy őszinte információkat szolgáltassanak a pénzügyi nyilvántartásokról, ideértve a pénzügyi jelentéstételt, az adózást, az ellenőrzést, az üzleti helyreállítást és a fizetésképtelenséget, valamint az általános számviteli rendszereket és folyamatokat. Okleveles könyvelőként elsősorban a vállalat pénzügyi rendszereinek és költségvetéseinek irányításával, az üzleti pénzügyek rendszeres ellenőrzésével, valamint a pénzügyi intelligencia és útmutatás nyújtásával foglalkozna. Egy bankban egy munka rendkívül változatos lehet, attól függően, hogy hol kezdi, ezen is érdemes elgondolkodnia.