Mely mobiltelefonokat fenyegeti leginkább a hackelés?

Az egyre növekvő telefonhackeléssel a technológiai szakértők megvizsgálták, hogy melyik márkák vannak veszélyben. A nemrégiben készült hackerjelentés nyomán, amely az okostelefonokat a lista élére helyezte, technológiai szakértők megvizsgálták, kit fenyeget ez a probléma leginkább.

[wp_ad_camp_1]

A Case24.com telefon-ügyekkel foglalkozó cég megtudta, hogy az iPhone-tulajdonosokat 167-szer nagyobb veszély fenyegeti a feltörésre, mint azokat, akik más márkákat használnak. Ezeket az adatokat a Google keresési havi mennyiségének elemzésével gyűjtötték össze, hogy megnézzék, hány brit keres információt arról, hogyan lehet feltörni a különböző alkalmazásokat vagy telefonmárkákat. Az iPhone keresési mennyisége óriási 10.040 volt. Ez lényegesen magasabb, mint a Samsung, amely 700 kereséssel a második helyre került. Az LG, a Nokia és a Sony volt az a telefon, amely legkevésbé volt érdekelt a hackereknél és havonta 100 kereséstű kértek minden egyes márkához. A Sony 50 kereséssel az alján volt a listának. Mivel sokan közülünk függenek az alkalmazásoktól a mindennapi életünkben, a Case24.com azt is kutatta, hogy a népszerű alkalmazások közül melyiket törnék fel a hackerek. Megdöbbentő 12.310 brit érdeklődik az iránt, hogy megtudja, hogyan lehet havonta feltörni valaki Instagram-fiókját, ami meglepetés lehet számunkra.

Az Instagram mögött 7.390 keresés volt, illetve 7100 volt a Snapchat és a WhatsApp fiók mögött. A veszélyeztetett alkalmazások közé tartozott a Twitter (1.790), a Facebook Messenger (1.750) és a Gmail (1.510). A Facebook (1120), az Amazon (1070) és a Netflix közvetlenül a legalján (750) kisebb kockázatot jelentett a feltörésre. Összehasonlításképpen, az Instagram-fiókját 16-szor nagyobb valószínűséggel feltörik, mint a Netflix-fiókját. Úgy tűnik tehát, hogy az embereket inkább a képek és az üzenetek érdeklik, mint a szórakozás.