Melyik a leggazdagabb ország?

Az eddigi legboldogabb ország címet Norvégia viselte, ám a legújabb feltárások szerint más lett a nyertes ebben a kategóriában. Ezeket a felméréseket az ENSZ készíti és nézzük meg, hogy a legújabb felmérések szerint, melyik ország lett a legboldogabb.

[wp_ad_camp_1]

A kutatás alapján az észak-európai országok taroltak, melyekből Magyarország a középmezőnyben végzett. Az első helyet pedig Finnország nyerte meg. Finnországot követi Norvégia, Dánia, majd ezt követően Izland következik. Az USA csak a 18. helyre ért be, melynek a legnagyobb oka, a túlzott elhízás, a túlzott drogfogyasztók száma, illetve a depresszió jelenléte. A lista szerint a legboldogtalanabb nép a kelet-afrikai Burundi lakossága. Ugyanis itt még mindig dúlnak a polgárháborúk, az etnikai tisztítgatás is jelen van. Sőt annyira rossz a helyzet, hogy a háborús övezetben található Szíriában is jobb kedvűek az emberek. Ám sajnos más afrikai országokban is elég rossz a helyzet. Így ezek csaknem mind a lista végén végeztek. Az ENSZ első alkalommal vizsgálta meg azt, hogy a menekültek egyes országokban, hogy érzik magukat. Ezen a listán is Finnország végzett a legjobb helyen. Majd ugyancsak az északi országok követték, melyekhez még csatlakozik Svájc is.

Finnország

Finnország

Azon felül, hogy milyen boldogan élnek az emberek az ENSZ még külön kitért arra is, hogy milyen az egészségügyi helyzetük. Illetve, hogy milyen hosszan élnek az emberek, vizsgálták a társadalmi szolidaritást, szabadság szintet, korrupciót és még a társadalmi bizalmi szintet. Ezt mind összevetve született meg az a döntés, miszerint az embereknek Finnországban a legboldogabbak. Amely úgy vonja magával azt is, hogy a legjobban élnek, a legjobb ellátásban részesülnek. Amennyiben szeretnénk megtekinteni, hogy hogyan is élnek és milyenek a boldog emberek, akkor ide kell ellátogatnunk.